İsmail Küçükkaya ifade verdi

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hakkındaki haberi nedeniyle ifadesi alındı. Avukat Okan Fidel de aynı soruşturma kapsamında Ankara'da ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci İsmail Küçükkaya ve avukat Okan Fidel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hakkındaki haber nedeniyle ifade verdi.

FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya'nın yaptığı haberde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin telefonunda ByLock bulunduğu iddia edilmişti. Bu nedenle Kaya ve eşinin boşandığı öne sürülmüştü. Bakan Kaya'nın şikayeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

İsmail Küçükkaya, öğleden sonra avukatıyla birlikte Bakırköy Adalet Sarayı'na gitti. Küçükkaya, soruşturmayı yürüten Basın Bürosu Savcısı Bülent Demirbilek'e ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı. Küçükkaya, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine savcıya ifadesini verdiğini, konunun yargıda olduğunu belirtti. 18 Ekim'de ifade vermeye giden Küçükkaya, program kayıtlarının savcılığa ulaşmaması nedeniyle ifade verememişti.

Öte yandan aynı konu kapsamında hakkında soruşturma başlatılan avukat Fidel Okan'ın da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimatla ifadesinin alındığı öğrenildi.

İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan'a "Kamu görevlisine hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçlamaları yöneltiliyor. (İSTANBUL/DHA)