Taner Kılıç'ın tutukluluğuna devam kararı

Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın davasında, mahkeme Kılıç'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Kılıç'ın dosyası Büyükada hak savunucularınınkiyle birleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı avukat Taner Kılıç'ın yargılandığı davada, mahkeme Kılıç'ın tutukluluğunun devamına ve dosyasının Büyükada'daki hak savunucularının davasıyla birleştirilmesine karar verdi. Kararı Af Örgütü resmi Twitter hesabından duyurdu.

İzmir'de görülen davada telefonuna Gülen cemaatinin gizli iletişim programı olduğu belirtilen ByLock uygulamasını indirmekle suçlanan Kılıç, savunmasında "Benim üzerimden yargılanmak istenenin de Af Örgütü calışmalarım ve Af Örgütü olduğunu düşünüyorum." dedi.

.

İnsan hakları savunucusu olduğunu vurgulayan Kılıç, Af Örgütü'ndeki konumunun ve insan hakları çalışmalarının da şiddet karşıtlığının ispatı olduğunu söyledi.

Kılıç ByLock iddialarını ise şu sözlerle reddetti:

"İki uzman bilirkişi raporu telefonumda hiç ByLock indirildiğinin izine rastlanmadığını ortaya koydu. Savcıya ifade verebilecekken pasaportum iptal edildi ve iki hafta sonra evime baskın yapıldı. ByLock kullandığım kim tarafından nasıl “tespit” edildi, bu hala belli değil. Dosyada hiçbir yerde bunun delili, belgesi yok. Akrabalık ilişkilerim beni kriminalize edici ve suç delili gibi gösterildi. Suçun kişiselligine, masumiyet karinesine uyulmuyor. İnsan hakları savunucusuyum, Af Örgütündeki konumum ve insan hakları çalışmalarım da şiddet karşıtlığımın ispatıdır."