İzmir'de ÇHD'li avukatlar gözaltına alındı

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin İzmir Şubesi'ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Polis baskınında en az 6 avukatın gözaltına alındığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - ANKARA - Çağdaş Hukukçular Derneği'nin İzmir Şubesi'ne üye avukatların ev ve bürolarına polisler tarafından baskın düzenlendi. Polis baskınında 6 avukatın gözaltına alındığı belirtildi.

'TÜM YOKSULLARIN AVUKATIYIZ'

ÇHD İzmir Şubesi gözaltına alınan avukatların isimlerini de duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İzmir'de avukat arkadaşlarımızın ev ve büroları basıldı bu sabah.Yine söylüyoruz Nuriye ve Semih’in, tüm yoksulların avukatıyız. Buradayız!

'MUHALİFLERİN AVUKATLIĞINI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

İzmir'de gözaltına alınan 6 avukatın durumu ile ilgili bilgi veren Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, avukatların evlerine yapılan operasyonun sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilere yapıldığını söyledi.

Türkiye'de avukatlığa yönelik saldırıların normalleştiğini belirten Yılmaz şöyle konuştu:  "Siyasal iktidar muhaliflerin avukatlığını yapanlardan rahatsız. Biz haklının yanında olduğumuz için rahatsız olmaları doğal. 'Bu iktidarın yaptıklarını doğru bulmuyoruz' diyen barolar savunmaya yönelik saldırılara tek bir laf etmediler. Biz muhaliflerin avukatlığını yapmaya devam edeceğiz"

Gözaltına alınanların isimleri ise şu şekilde açıklandı; 

Nergiz Tuba ASLAN

Şule Arslan Hızal

Yemen Cankan

Emel diril

Dinçer Çalım

Bahattin Özdemir

Yakalama kararı çıkarılanların isimler, ise Erdoğan Akdoğdu, Alihan Pilaf  (DUVAR)