Hulusi Akar'ın helikoptere bindirilme anının görüntüleri ortaya çıktı

Hulusi Akar'ın darbeciler tarafından, helikoptere götürüldüğü anların görüntüleri dava dosyasına eklendi. Tümgeneral Mehmet Dişli'nin de Akar'la birlikte helikoptere yürüdüğü görüntülere yansıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananların yeni görüntüleri ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın darbeci askerler tarafından, Akıncı Üssü'ne gidecek helikoptere götürüldüğü görülüyor. Darbe girişiminin ardından ihraç edilen Tümgeneral Mehmet Dişli'nin de Akar'ın yanında yürüdüğü görüntüler de yer aldı.

15 Temmuz darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili 221 sanığın yargılandığı dava dosyasına, yeni görüntüler eklendi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere ilişkin bilirkişi raporlarının geldiğini ve görüntülerin yaklaşık 70 terabayt boyutunda olduğunu söyledi. Dik, görüntülerin avukatlara da verileceğini belirtti.

Kayıtlarda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Akıncı Üssü'ne götürülürken helikoptere bindirilme anını ve Genelkurmay Başkanlığı önünde toplanan darbe karşıtlarının görüntüleri yer alıyor. Görüntülerden alınmış çok sayıda fotoğraf da dosyaya eklendi.

Fotoğraflardan birinde Hulusi Akar'ın 3 darbeci asker tarafından helikoptere götürüldüğü, bu sırada sivil kıyafetli bir kişini de Akar'ın arkasından yürüdüğü görülüyor. AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli de Akar'ın yanında yürüyenler arasında yer alıyor. (ANKARA/DHA)