Güvenpark katliamı davasında üçüncü duruşma: Olması gerekenler orada değil

Ankara Güvenpark'taki otobüs duraklarına yapılan intihar saldırısı davasının üçüncü duruşması bugün Ankara Adliyesi'nde görülecek. Katliamda 16 yaşındaki kızı Destina Peri Parlak'ı kaybeden Hacer Parlak, davaya kamuoyu ilgisinin düşük olmasına sitem ederek, "Her davada bir sanığın tahliye edileceğini düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Güvenpark önündeki otobüs duraklarına 13 Mart 2016 tarihinde TAK'ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) düzenlediği, 36 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı intihar saldırısının davası bugün Ankara Adliyesi'nde görülecek.

Katliam davasının üçüncü duruşması Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 9.30’da başlayacak. Güvenpark'taki polis noktasının hedeflendiği iddia edilen ancak sivillerin katledildiği saldırının davasında 8'i tutuklu 55 sanık yargılanıyor.

'KAMUOYUNUN İLGİSİNİ ÇEKMEYİ BAŞARAMADIK"

Güvenpark saldırısı davasının ikinci duruşmasında tutuklu yargılanan sanık Baran Ergin tahliye edilmişti. 8 tutuklu sanıkla görülmeye devam edilen davada mağdur aileler ifade vermeye devam ediyor.

Katliamda 16 yaşındaki kızı Destina Peri Parlak'ı kaybeden Hacer Parlak, "Ankara'nın merkezinde 36 kişi yaşamını yitirmişken kamuoyunun ilgisini çekmeyi başaramadık" diyerek tepki gösterdi.

'MAĞDUR AVUKATLAR DURUŞMAYA KATILMIYOR'

Eylül ayında görülen ikinci duruşmada sanık avukatları katliamın gerçekleştiği alanda istihbarata ait olduğunu iddia ettikleri araçların plakalarının incelenmesini talep etmişti. Davaya katılacak mağdur avukatları da üçüncü duruşmada bu iddiaların araştırılması için taleplerini iletecek. Bazı mağdur avukatlarının davaya katılmamasına tepki gösteren Parlak şöyle konuştu:

"Mağdur avukatları duruşmaya katılmıyor. Sadece tazminat davasına yönelmiş durumdalar. Etrafımdaki bir kaç kişiye duruşma günü 'avukatlarınız nerede' diye sordum. 'Siz takip edin dediler,' 'Biz tazminat davası için vekalet verdik' gibi cevaplar aldım. İki dava birbirinden bağımsız değil. Bu yüzden herkesin duruşmayı takip etmesi gerekiyor."

Güvenpark Davası'nda tepki: Biz dilenci miyiz?Güvenpark Davası'nda tepki: Biz dilenci miyiz?

'HER DAVADA BİR SANIĞIN TAHLİYE EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Güvenpark katliamının ikinci duruşması iki saat içerisinde tamamlanmıştı. Basın kuruluşlarının takip etmediği mağdur ailelerin tamamının ilgi göstermediği dava için Parlak şunları söyledi:

"Olması gereken sanıklar mahkeme salonunda değil. İşin organizasyonunu yapan isimler orada yok. Karşımıza çıkarılanların hepsinin de bu davada önemli rol oynadığına inanmıyorum. Gerçekten olması gerekenler orada değil ve sonuçta endişeleniyorsunuz. Her davada bir sanığın tahliye edileceğini düşünüyorum. Kaygılarımız devam ediyor."

Güvenpark sanıkları suçlamaları reddettiGüvenpark sanıkları suçlamaları reddetti