Mahkemenin Paradise Papers için engelleme kararında 'Kıvanç Tatlıtuğ'un adı yer aldı

Cumhuriyet'in 'Paradise Papers' haberlerine getirilen erişim engelleme kararında şikayetçi olarak Kıvanç Tatlıtuğ'un adı yazılınca 'kes-yapıştır' karar tartışması başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının ve yakınlarının isimlerinin geçtiği “Paradise Papers” belgelerine ilişkin haberlere getirilen erişim engelleme kararında mahkeme talepte bulunan olarak Kıvanç Tatlıtuğ’un adını yazdı.

Başta Başbakan Binali Yıldırım’ın çocukları olmak üzere AK Partililerin yakınlarının “Paradise Papers” belgelerinde vergi ödememek için yurtdışında şirket kurduklarının ortaya çıkmasına ilişkin haberlere getirilen erişim engelleme kararı ortaya çıktı.

Başka kararlardan kes-yapıştır usulüyle alındığı anlaşılan Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında haberlere erişim engelleme kararı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un başvurusu üzerine alınmış olarak gösterildi.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, karardan bir bölümü sosyal medya hesabından paylaştı. “Paradise Papers’tan Binali Yıldırım ve Oğulları, Cumhuriyet’in haberini engelleten Sulh Ceza kararından Kıvanç Tatlıtuğ çıktı!” diyen Akdeniz “kes yapıştır koy sepete karar yazarsan böyle olur” diye yazdı.

Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sulh cezaların nasıl karar verdiği daha net gösterilemezdi! Kıvanç Tatlıtuğ Paradise Papersı engelletmiş!” dedi.

MAHKEME KARARINDA NELER YER ALIYOR?

Cumhuriyet'in Paradise Papers haberine ilişkin Oras Denizcilik’in erişimi engelleme talebini kabul eden mahkeme, gerekçesinde "İçerik itibariyle haber niteliği taşımayıp düşünce, kanaat, eleştiri ve yahut yorum kapsamında değerlendirilemeyeceği, yayınlanan haber ile talep eden kurumun tüzel ve kişilik haklarını ihlal etmek kastı ile hareket edildiği kanaatine varıldığından..." ifadelerini kullandı.

İlgili kararda şu ifadeler yer aldı: