Tütün işçilerinin eylemine izin verilmedi, işçiler gözaltına alındı

Adıyaman’da eylem yapan tütün üreticisi binlerce kişiye polis izin vermedi. Çok sayıda işçi cop ve tazyikli suyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adıyaman'da tütün yasağına protesto eden işçilere coplu, TOMA'lı, tazyikli suyla müdahale edildi. Protestoculardan yaralananlar olurken, çok sayıda işçi de gözaltına alındı.

Adıyaman Valiliği tarafından geçen hafta OHAL kapsamında alınan kararla, izinsiz her türlü basın açıklaması 30 gün süreyle yasaklandı.

Meclise sevk edilen torba yasa tasarısındaki, makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası uygulamasını protesto etmek amacıyla Tütün Pazarı önünde toplanan çok sayıda işçi ise valiliğe yürümek istedi.

Yürüyüşü engellemek isteyen polis ise TOMA'dan tazyikli su sıktı. Kısa süreli dağılmanın ardından kalabalık, gruplar halinde yeniden toplandı. Bu kez polis biber gazı ve coplarla işçileri engellemeye çalıştı. Bu sırada yaralanan işçiler, ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çok sayıda işçi de gözaltına alındı.

Adıyaman Valiliği, 'tütün yasa tasarısını protesto amacıyla toplanan işçiler arasında bazı kişilerin güvenlik güçlerine taşlarla saldırdığını' iddia etti. Valilikten yapılan açıklamada, art niyeti kişilerin provokatif girişimlerde bulunduğu öne sürüldü. (DHA)