Gülsüm Elvan: Berkin'in getiremediği ekmeği onlar getirecek

'Nuriye ve Semih’ eylemine katıldıkları gerekçesiyle Gülsüm Elvan dahil 16 kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Elvan 'mücadeleden vazgeçmeyeceğini' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Gezi eylemleri döneminde ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle öldürülen 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Özge Elvan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişiye, ‘Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaşasın’ eylemi nedeniyle 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gülsüm Elvan’ın, dava konusu olan eylemde polis tarafından gözaltına alınırken ters kelepçe takılan kolu kırılmıştı.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'e konuşan, Gülsüm Elvan, “Adalet olmayan ülkede adalet yaratmaya çalışıyoruz yine çalışmaya devam edeceğiz. Berkin’in getiremediği ekmeği onlar getirecek” diye konuştu.

‘ADALETİ BİZ SAĞLAYACAĞIZ’

Gülsüm Elvan, Nuriye ve Semih’in ekmeğinin adaletsizce ellerinden alındığını, açılan davanın kendisini korkutup yıldıramayacağını söyleyerek, “Asla adaletin peşini bırakmayacağım. Nerede hak, hukuk, adalet varsa ben oradayım. Sonuna kadar gideceğim. İnanıyorum biz bir olunca adaleti sağlayacağız. Fakat, Özge için biraz tedirginim. Yavrum vurulmadan önce onu da emniyete çağırmışlardı. Berkin’imi önce teşhir ettiler sonra vurdular. Ben böyle düşünüyorum. Çocuklarıma zarar gelmemesi için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.