Anayasa Mahkemesi Demirtaş kararını Genel Kurul'a bıraktı

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölüm, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kararını AYM Genel Kurulu'na sevk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi (AYM) İkinci Bölüm, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başvurusunu karara bağladı.

Mahkeme dosyayı AYM Genel Kurulu'na sevk etti. Kararı önümüzdeki haftalarda AYM Genel Kurulu verecek.

BEŞTAŞ: ŞAŞIRTICI DEĞİL

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Anayasa Mahkemesi’nin  kararını Genel Kurul’a bırakmasının şaşırtıcı olmadığını söyledi. Tutuklu milletvekili Gülser Yıldırım’ın bireysel başvurusunda da Genel Kurul’un karar verdiğini hatırlatan Beştaş şunları kaydetti:

“Demirtaş’ın başvurusunun Genel Kurul’a gitmesi şaşırtıcı değil. Ama burada ne yazık ki 'usulen yargılama yapıyoruz' görüntüsü var. Gülser Yıldırım kararında yazışma bile yapmadan karar verildi. Demirtaş dosyasında ise her şey hazır. Buna karşın Genel Kurul’a bırakılması zamana yayma, usulüne göre davranma görüntüsü dışında bir anlam taşımıyor. AYM özellikle OHAL sürecindeki Anayasaya aykırı kararlar verdi. Sonuç olarak AYM ne derse desin, kararı ne olursa olsun Demirtaş’ın tutukluluğu, milletvekillerin tutukluluğu Anayasaya aykırıdır. Uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Demokrasiye aykırıdır. Parlamentonun varlığına aykırıdır. Halk iradesine bir darbedir. Bu kabul edilemez. AYM kararının olumsuz olması bile bu gerçeği değiştiremez.” (HABER MERKEZİ)