Adalet nöbeti: Mücadele sürecek
Avukatlar, tutuklanan ve gözaltına alınan meslektaşlarının serbest bırakılma çağrısını 'Adalet nöbeti'nin 36'ncı haftasında da tekrarladı. 'Adalet nöbeti'nde konuşan akademisyen Özgür Müftüoğlu, "Hukuk tekrar uygulanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
DUVAR - Tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması için her hafta perşembe günü Çağlayan Adliyesi'nde tutulan 'Adalet Nöbeti' bu hafta da sürdü. Bu haftaki nöbette avukatlar, bağımsız yargı ve tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması çağrısını yineledi. Ayrıca bu haftaki 'Adalet Nöbeti'nde 'Barış akademisyenleri' adına KHK ile ihraç edilen akademisyen Özgür Müftüoğlu da konuştu. Müftüoğlu, "Bu ülkenin akademisyenleri olarak evrensel insan haklarını hatırlattık" dedi.
'BİRER SİMGE OLDU...'
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Hasan Kılıç, Cumhuriyet gazetesi davasında tutuklu bulunan Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay şahsında tutuklu bulunan ve yargılanan tüm avukatların serbest bırakılması çağrısında bulunarak; "Akın Atalay ve onunla birlikte tutuklanan arkadaşlarımız birer simge oldu. Son zamanlarda meclis devre dışı bırakılarak devletin KHK'lar ile yönetildiğini görüyoruz. Topluma güven verecek, adalet güvencesi verilmesi hepimizin toplumsal bir görevdir. Evrensel hukuk değerleri gözardı edilmemeli. Bu ülkede adalete güven olgusunu yeniden oluşturmalıyız. Halkın gerçek temsilcisi olan avukatlar her zamanki gibi görevini yapacaktır. Adaletin gerçekleşmesi için savunmayı yeniden etkin hale getireceğiz. Savunma yoksa yargı yoktur, yargı yoksa hukuk yoktur. Duruşmalarda sözü kesilen, gözaltına alınan, tutuklanan ve yargılanan avukatlar aynı zamanda özgürlüğün çığlığı haline geldi. Demokratik, bağımsız şeffaf bir hukuk devleti için insan hakları için avukatlar olarak bir kez daha bağımsız devlet bağımsız yargı diyerek sesimizi güçlü bir şekilde haykırıyoruz" dedi.
'BARIŞ AKADEMİSYENLERİ OLARAK EVRENSEL İNSAN HAKLARINI HATIRLATTIK'
Kılıç'ın ardından konuşan akademisyen Özgür Müftüoğlu da Çağlayan Adliyesi'nde birçok ceza mahkemesi salonlarında yargılanan 'Barış Akademisyenleri'nin düşüncelerini açıkladıkları için suçlandıklarını belirtti. Müftüoğlu şunları söyledi, "Bizler bundan iki yıl öncesinde bu ülkede yaşanan, vicdanları sızlatan olaylar karşısında düşüncemizi açıklayarak bu suça ortak olmayacağız metniyle kamuoyuna duyurduk. Bundan hemen sonra hedef haline getirildik. Sonunda da bugün bizlere terör propagandası yapmaktan ceza davaları açıldı. Yaptığımız şey sadece bu ülkenin akademisyenleri olarak hukuku, evrensel insan haklarını hatırlatmaktır. Bu ülkede hukukun tekrar tesis edilip hukuk tekrar uygulanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."