Türkiye'nin farklı şehirlerinde Kudüs'e destek eylemleri yapıldı

ABD'nin Kudüs ile ilgili kararı birçok yerde protesto edildi. ABD ve İsrail Başkonsolosluğu'nda olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Belediyeler ve sivil toplum örgütleri, vatandaşları Cuma namazı sonrası ABD'yi ve İsrail'i protesto etmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesine yönelik tepkiler sürüyor. Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstermek amacıyla Türkiye'de bir çok kette protesto gerçekleştirildi.

'KUDÜS DİRENİŞİNE SELAM'

Türkiye'nin genelinde en kalabalık eylemlerin adresi İstanbul'da bulunan Fatih Camii oldu. Trump'un Kudüs kararı , Fatih Camii'nde onlarca kişi tarafından protesto edildi.  Öte yandan İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda toplanan eylemciler ABD Başkanı Trump'ın  Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasını protesto etti. Kalabalık ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile "Vatana nasıl sahip çıktıysak, Kudüs'e de öyle sahip çıkarız" ," Kudüs bitmeyen duamızdır", "Kudüs Direnişine Selam" yazılı dövizler taşıdı.

ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM

Cuma namazı çıkışı ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde de eylem gerçekleşti. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan kalabalık burada "Mescid-i Aksa Kutsalımızdır. Kudüs Şerefimizdir" yazılı pankart açtı.

BİR ÇOK KENTTE CUMA ÇIKIŞI 'KUDÜS EYLEMLERİ' YAPILDI 

Adana, Konya, Tokat, Sinop ve Kilis başta olmak üzere bir çok kentte "Kudüs'e destek" eylemleri yapıldı. Eylemciler ellerinde Filistin bayrakları taşıdı. Yapılan açıklamalarda "Kudüs'e sahip çıkalım çağrısı" vardı.

ADANA

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi'nin (ASİM) çağrısıyla merkez Seyhan ilçesindeki tarihi Kemeraltı Cami'nde cuma namazı kılan yüzlerce kişi, daha sonra ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterdi.

KONYA

Konya'da bazı camilerde, cuma namazı sonrası, sivil toplum kuruluşları tarafından ABD'nin Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanıdığı açıklamaya tepki için protesto gösterileri düzenlendi.

KİLİS

Hacı Derviş Camisi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasına sivil toplum kuruluşları temsilci ve üyelerinin yanı sıra; AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat ve Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak da katıldı.

SİNOP

AK Parti İl Başkanlığı tarafından cuma namazı sonrasında düzenlenen eylemde ABD tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması kararı protesto edildi.

VAN - BİTLİS VE HAKKARİ

Van'daki protesto gösterisi cuma namaz sonrası Hazreti Ömer Camii'nin avlusunda yapıldı. Köklü Değişim Hareketi Temsilciliği öncülüğünde yapılan basın açıklamasına yaklaşık 300 kişi, üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı siyah bayraklarla katıldı. Bitlis'te Medeniyet Platformu öncülüğündeki protesto ise cuma namazı çıkışı, Ulu Cami önünde yapıldı. Hakkari'deki protesto ise AK Parti ve sivil toplum örgütleri tarafından kent merkezinde bulunan Hacı Sait Camii önünde düzenlendi. (DHA)