Reina davasında salon boşaltıldı

Reina katliamıyla ilgili davada, sanık Abdurrauf Sert'in savunmasına geçildi. "Kamu güvenliğini etkileyeceği" gerekçesiyle sanıklar ve avukatlar dışında herkes salondan çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yılbaşı gecesi eğlence merkezi Reina'ya düzenlenen IŞİD saldırısıyla ilgili davada, katliamın planlayıcılarından olduğu iddia edilen tutuklu sanık Abdurrauf Sert savunma yapıyor. "Kamu güvenliğini etkileyeceği" gerekçesiyle, duruşma salonu boşaltıldı. Duruşmada sanıklar, sanık avukatları, müşteki avukatları ile bir Fransız tercüman ve güvenlik güçleri dışında herkes çıkarıldı.

'MASHARİPOV'LA BENZER EYLEM POTANSİYELİ BULUNUYOR'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Abdurrauf Sert hakkında "DEAŞ Silahlı Terör Örgütü bünyesinde Ebu Muhammed El Horasani kod ismini kullanan şüpheli Abdulkadir Masharipov ile birlikte aktif faaliyet yürüten ve benzer eylem potansiyeli bulunan şüpheli DEAŞ terör örgütünün mensubudur" ifadeleri kullanılmıştı.

İddianamede Sert'in, IŞİD'in evlerinden sorumlu olduğu belirtilen şüpheli Eyüp Korkusuz'un yardımcısı olduğu iddia ediliyor. (İSTANBUL/DHA)