Dayakçı zabıta müdürü Sivas sanıklarının avukatı

Bir zabıtaya döverek bayıltan İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin Sivas Katliamı Davası'nda yargılanan sanıkların avukatı olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nde (İBB) görevli bir zabıtaya dayak atan (İBB) Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin Sivas Katliamı davasında yargılanan sanıklarının avukatı olduğu ortaya çıktı.

Karali kameralara yansıyan dayak görüntülerinin basında yer almasının ardından görevden alınmıştı.

1995 yılında Refah Partili Fatih Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Tayfun Karali, 1999 yılında Fatih Belediye Başkanlığı'na aday oldu.

1999 Yerel Seçimleri sonrasında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı olarak memuriyete geri döndü.

Karali, İstanbul Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı, KOCAV, Mazlumder İstanbul Şubesi ve Balat Eğitim Spor Kültür Derneği'nin kurucuları arasında yer alıyor.

Bir süre güreş de yapan Karali, 2000-2002 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

204-2011 yılları arasında İstanbul Darülaceze Müdürlüğü görevini yürüten Karali, Sivas Davası'nda yargılanan sanıkların avukatlığını yaptı.

2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçılardan 33'ü, kaldıkları otelin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda iki otel görevlisi de yaşamını yitirmiş, iki saldırgan da ölmüştü. (Kaynak: Cumhuriyet)

İBB Zabıta Daire Başkanı'ndan personeline şiddetİBB Zabıta Daire Başkanı'ndan personeline şiddet

İBB Başkanı Mevlüt Uysal: Zabıta Daire Başkanı'nı görevden uzaklaştırdımİBB Başkanı Mevlüt Uysal: Zabıta Daire Başkanı'nı görevden uzaklaştırdım