IŞİD'ci baba kaçırdı, 3 yıl sonra geri getirildi

4 yaşında IŞİD'ci babası tarafından kaçırılan 7 yaşındaki Alparslan Türkiye'ye getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'ci babanın Düzce’den Bağdat’a kaçırdığı 7 yaşındaki Alparslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın girişimleriyle kurtarıldı. Alparslan, Türkiye’ye getirildi ve annesine teslim edildi.

Hürriyet'in haberine göre, anne Mehtap Nur Kazancı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’e mektup gönderdi. Keşir, durumu Başbakan Binali Yıldırım ile paylaştı. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, çocuğun yerinin tespit edilmesi ve Türkiye’ye getirilmesi için ilgili birimlere talimat verdi. Başbakan Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi’nin Türkiye ziyaretinde de konuyu gündeme getirdi.

Alparslan ve benzeri durumdaki diğer çocukların Türkiye’ye getirilerek ailelerine teslim edilmesi için ortak çalışma başlatıldı. Başbakan Yıldırım’ın girişimi, Irak Hükümeti'nin desteği ve Dışişleri Bakanlığı tarafından kurtarma çalışmaları başladı. Yapılan araştırmada Alparslan’ı 4 yaşında iken kaçıran babasının Irak’ta bir eylem sırasında öldüğü anlaşıldı.

KURTARMA ÇALIŞMASI 4 AY SÜRDÜ

İki ülke arasındaki diplomatik girişimler sonucunda Irak Hükümeti, Alparslan’ı kamptan alarak Bağdat Yetimhanesi'ne yerleştirdi. Alparslan’ın Türkiye’ye gönderilmesi konusunda hiçbir engel olmadığı anlaşılınca 4 ay süren çalışmalar sonuç verdi. Alparslan, Irak Büyükelçiliği ve Türk Kızılayı görevlileri nezaretinde THY’nin tarifeli uçağıyla Ankara’ya getirildi.

HABERİN TAMAMI...