Şiddete uğrayan zabıta için İBB önünde eylem

Şiddete uğrayan zabıta personeli için İBB önünde eylem yapıldı. KESK tarafından yapılan eylemde 'en ağır yaptırımlar uygulansın' denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen İstanbul 5 Nolu Şube üyeleri, geçtiğimiz günlerde İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin şiddetine uğrayan zabıta personeli için basın açıklaması yaptı. Karali, olayın medyaya yansımasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal tarafından görevden uzaklaştırılmış ve  hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İBB önündeki basın açıklaması sırasında "Baskılar bizi yıldıramaz", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "Emekçiye kalkan eller kırılsın" sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Zabıta Başkomiseri ve Tüm Bel-Sen 5 Nolu Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Bilici, "Emekçi düşmanı yöneticilik zihniyeti, İBB'de taşeron olarak işe alınıp zabıta memuru olarak çalıştırılan bir emekçinin belediye otoparkında fiziki şiddete varan insanlık dışı muameleye maruz kalmasına kadar varmıştır.

Hayatın her alanında çalışanların böyle bir insanlık dışı muameleye maruz kalmasını kınıyor, sorumlular hakkında sadece göstermelik soruşturmalar veya geçici görevden almalar şeklinde değil, en ağır yaptırımın uygulanması gerektiğini belirtiriz" (DHA)

Etiketler zabıta eylem ibb Şiddet