ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri ifade verdi

ODTÜ öğrencilerinin açıklamasını paylaşan ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri ifade verdi. Yöneticileri, açıklamada suç unsuru olmadığını belirttiler.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü’nün suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri ifadele verdi.

Dernek yöneticilerinden Hüseyin Can Doğan’ın adının yine Rektörlük tarafından yanlış yazıldığı ortaya çıktı. Rektörlük daha önce de yanlış isim ve yanlış adrese uyarı mektubu göndermişti. Rektörlüğün, savcılığa 20.10.2017 tarihli başvurusunda, bu kez Hüseyin Can Doğan yerine Hüseyin Doğan Can ismini kullandı.

ODTÜ öğrencilerinin soruşturmalarla ilgili açıklamasının, ODTÜ Mezunlar Derneği tarafında paylaşılması üzerine, rektörlük suç duyurusunda bulunmuştu. Bugün verilen ifadelerde, öğrencilerin açıklamasında herhangi bir suç unsuru bulunmadığı belirtildi.

Dernek yöneticileri bugün avukatları Erkan Çiftçi’nin hazırladığı savunmalarını yazılı olarak verdiler. Hakaretin söz konusu olmadığını belirten ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri, Rektör Mustafa Verşan Kök’ün, öğrenci protestolarının demokratik bir hak olduğu yönündeki açıklamasının yer aldığı mezun derneklerine gönderdiği 4 Temmuz 2017 tarihli mektubunu hatırlattı.

Rektörün sahip olduğu kamusal yetki göz önünde bulundurulduğunda tüm eleştirilere katlanması gerektiğini belirtildiği ifadelerde, Anayasa Mahkemesi’nin ifade özgürlüğü ile ilgili kararlarına da atıf yapıldı.

Rektör Mustafa Verşan Kök, mezun derneklerinin başkanlarına gönderdiği mektupta, "Her zamanki gibi coşkulu geçen törenimizde konuşmam sırasında bazı protestolar olmuştur. Konuşmamda da belirttiğim gibi, bu protestoları saygıyla karşılıyorum ve bunun demokratik bir hak olduğuna inanıyorum. Protesto ODTÜ’nün ruhunda ve kültüründe vardır" ifadelerini kullanmıştı.

ODTÜ Rektörlüğü’nden ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusuODTÜ Rektörlüğü’nden ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusu