Sansür raporuna erişim engeli

CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın araştırdığı, her ay medyadaki baskı ve sansürleri raporuna ilişkin mahkeme tarafından erişim engeli getirildi. Yarkadaş'ın açıkladığı raporda, 49 baskı ve sansür olayına yer verilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın her ay medyadaki baskı ve sansürleri açıkladığı raporuna erişimi engellemesi getirildi. Erişim engeli kararı, 6 Aralık'ta İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Barış Yarkadaş'ın "AKP iktidarı, medyaya yönelik baskıyı, Kasım ayında daha da artırdı. Muhalif sanatçılar ise Kültür Bakanlığı desteğinden mahrum bırakıldı" sözleri ile açıkladığı ve Kasım ayı raporuna, İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından "erişimin engellenmesi" kararı verildi.

Yarkadaş'ın açıkladığı raporda, 49 baskı ve sansür olayına yer verildi. Raporda, “6 yaşında çocukla evlenilir” diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız, hakkındaki haberlere ve tweetlere yayın yasağı kararı verilmesi de yer aldı.

Nureddin Yıldız, Yarkadaş'ın açıkladığı raporu yayınlayan pek çok sitedeki haberlere erişimin engellenmesi için, 5 Aralık 2017 tarihinde talepte bulundu. İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Yıldız'ın başvurusu üzerine 6 Aralık'ta verdiği kararda, haberlere erişim engeli kararı verdi.