Şair Fadıl Öztürk gözaltına alındı

Polis ekipleri bu sabah şair Fadıl Öztürk'ü evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Avukat Oktay Uysal, Öztürk'ün yanı sıra 7 kişinin daha gözaltına alındığını belirterek, "Bu insanlar arasında hiç bir bağ yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artıgerçek yazarı Şair Fadıl Öztürk bu sabah İzmir'deki evinde gözaltına alındı. Öztürk’ün yanı sıra 7 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Fadıl Öztürk'ün gözaltına alındığını ilk olarak eşi Berrin Bicek Öztürk, Twitter hesabından duyurdu.

Duvar’a konuşan Berrin Bicek Öztürk, eşinin gözaltına alınmasıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Altısı erkek yedi polis saat 6’da evimizi bastı. Fadıl’ın artıgerçek’te yazdığı yazılarda ‘Terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında yakalama ve arama olduğunu söylediler.”

'POLİSLER ARADI İNSÜLİN İLAÇLARINI İSTEDİ'

Evlerinin arandığını belirten Öztürk, bu sırada kötü muameleye maruz kalmadıklarını söyledi. Fadıl Öztürk’ün şeker hastası olduğunu hatırlatan eşi, “Fadıl’ı götürdükten sonra polisler aradı ve insülin ilaçlarını istediler

Avukatımız henüz Fazıl’la görüşemedi, ancak polislerle aramızda geçen diyalogdan edindiği izlenim, Fadıl’ın pazartesi gününe kadar savcılığa çıkarılamayacağı yönünde.”

Berrin Bicek Öztürk, eşinin gözaltına alınması nedeniyle İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuracağını söyledi.

AVUKAT UYSAL: GÖZALTINA ALINAN 8 KİŞİ ARASINDA HİÇ BİR BAĞ YOK

Gözaltılarla ilgili bilgi veren Avukat Oktay Uysal ise şunları söyledi: "Bugün Fadıl beyle birlikte alınan 8 kişi arasında hiçbir bağ yok. Hepsi ayrı ayrı insanlar ama hepsi bir torbadaymış gibi, hepsi aynı örgütün elemanıymış gibi aynı anda işlem yapılıyor. Hakim karşısına 8 kişi çıktığında bir örgüt ile karşı karşıyaymış gibi farklı bir görüntü oluşuyor. Bu da hâkim ve savcılar üzerinde başka bir algı oluşturulmasına neden oluyor’’ dedi.

7 GÜNLÜK GÖZALTI SÜRESİ

Gizlilik kararı nedeniyle sadece savcının talimatını inceleyebildiğini ifade eden Uysal ‘’bir soruşturma yapılırken artık dosyaya gizlilik kararı getiriliyor, avukatların dosyaya erişimi engelleniyor. Fadıl beyle birlikte gözaltına alınan 8 kişiye, 7 günlük gözaltı kararı verilmiş. Kişilerin ortak suçlaması terör örgütü propagandası yapmak’’ dedi.

Uysal gözaltında görüştüğü Fadıl Öztürk'ün şu mesajı gönderdiğini anlattı: "Ben cezaevi geçmişi olan, politik, siyasi bir kişiliği olan bir insanım. Ne yazdığıma ne çizdiğime dikkat ederim. Derdimi ifade edebilirim. Benim öyle ufak tefek şeylere bir yazı yazma alışkanlığım da yoktur. 10 yıl cezaevinde yattığım süre içinde birlikte mücadele ettiğim arkadaşlarımdan ölenler oldu. Onların ölüm yıldönümlerinde paylaşımlar yapmışımdır. Mezarlarında anmalar yapmışızdır. Ama onun dışında siyasi düşüncelerimden başka yaptığım bir şey yoktur. Eğer bunun için yaptılarsa bizi insanlığımızdan alıkoyamazlar. Bizim içimize devleti yerleştiremezler. Biz insanız, tüm düşüncelerimizi o şekilde sansürden geçirmeyiz’’