Gazilere saldırıya 24 yıl hapis talebi

Ankara'da trafikte tartıştıkları iki gaziyi darp ettikleri belirtilen iki sanık hakkında savcılık 20 ve 24 yıl hapis talebiyle iddianame hazırladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da iki gaziyi darbeden Doğan Çiçek hakkında 24, Tamer Görkem hakkında ise 20 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamede, Doğan Çiçek, Tamer Görkem, Barış Y, Batuhan Ö, ve Enes K.'nin, "kasten yaralama", "mala zarar verme", "devletin egemenlik alametlerini alelen aşağılama," "birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit", "trafik güvenliğini tehlikeye sokma, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamaktan" cezalandırılmaları talep edildi.

Ayrıca olay sonrası şüpheli Çiçek ile benzinliğe gidip kamera kayıtlarını almak isteyen ve benzinlik çalışanlarına saldıran şüpheliler Barış Y., Batuhan Ö. ve Enes K.'nin ise kasten yaralama nedeniyle 1 yıl, darp eyleminden dolayı 6 yıl, hakaret ve tehdit suçlarından ise 12 yıl 9 ay kadar hapisle cezalandırılmaları istenildi.

Etimesgut ilçesinde aileleriyle seyahat eden Muzaffer Oktay ve İbrahim Kızılkaş, karayolunda 5 kişi tarafından araçla taciz edildiklerini ileri sürerek, yol güzergâhındaki benzin istasyonuna girmişti. Sanıklar, aracın içinde bulunan yürüme engelli Oktay ve Kızılkaş'la ailelerini darbetmişti.

Saldırının ardından Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gazileri darbettikleri iddia edilen Doğan Ç, Osman Y, Enes K, Batuhan Ö. ve Barış Y'yi gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Doğan Ç. ile Tamer G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, diğerleri savcılık kararıyla serbest bırakılmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler hapis Ankara darp gazi