AK Partili vekilin tepki gösterdiği imar değişikliği tekrar incelenecek

İzmit'te, bir alışveriş merkezinin kat artışı ile yeniden yapılmasına olanak sağlayan imar değişikliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldü. AK Partili vekil Mehmet Akif Yılmaz, "imar rantı iddialarını beraberinde getirecektir" dediği imar değişikliği, komisyonda tekrar incelenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, "imar rantı iddialarını beraberinde getirecektir" dediği imar değişikliği, yeniden görüşülecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında, imar değişikliği ile kat artışını içeren madde tekrar incelenmek üzere komisyona gönderildi.

İzmit Rafet Karacan Bulvarı üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin yıkılarak imar değişikliği ile kat artışı yapılmak istenmesi, tepkilere yol açtı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Ana kavşakların tam ortasında yer alacak böylesine devasa ve çok katlı (10 kat) bir AVM/rezidansın şehir trafiğini kilitleyeceği, Cumhurbaşkanımızın her fırsatta eleştirdiği dikey mimari ile kentin siluetini bozacağı muhakkaktır" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: BU DÜZENLEMEYE KARŞIYIM

"Ekstra bir imar artışı ise imar rantı iddialarını beraberinde getirecektir" diyen Yılmaz, "Üzerimde taşıdığım sorumluluk gereği bu düzenlemeye karşı olduğumu kamuoyu ile paylaşmayı gerekli görüyorum. İzmit Belediyemizin olumsuz görüş verdiği bu düzenlemeyi, KBB Meclis üyelerinin de, şehrimizin geleceğini düşünerek reddedeceğini ümit ediyorum. Aksi halde yaşadığımız kente ve gelecek kuşaklara karşı ağır bir vebale ortak olunacaktır" diye yazdı.

CHP: GÜNDEMDEN TAMAMEN KALDIRILMALI

İmar değişikliği ile ilgili madde, bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplantısında görüşüldü. Alışveriş merkezinin bulunduğu alanla ilgili imar değişikliği ve kat artışını içeren madde, konunun tekrar incelenmesi için komisyona gönderildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, "Biz bunun tamamen gündemden kaldırılmasını talep ediyoruz. Kentin ortasına dinamit koyulacak" dedi. (İZMİT/DHA)