Şahin Alpay kararına itiraz edildi

Şahin Alpay'ın avukatı tutukluluğa devam kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, yalnızca iptila ve itiraz başvurularında Resmi Gazete'de yayımlanma zorunluluğu olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatılan Zaman gazetesinin yazarı Şahin Alpay'ın, Anayasa Mahkemesinin (AYM) tutukluluk nedeniyle hak ihlaline uğradığı yönündeki kararının yaptığı tahliye başvurusu reddedildi. Mahkeme, AYM kararının tebliğ edilmediğini ve karar ulaştıktan sonra yeniden değerlendirme yapılacağını belirtti. Alpay'ın avukatı İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tutukluluğa devam kararına itiraz etti.

Şahin Alpay'ın avukatı Aynur Tuncel Yazgan tarafından üst mahkeme olan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkeme'sine sunulan dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Anayasa Mahkemesi içtüzüğünün 58. maddesine göre Genel Kurul kararlarından yalnızca iptal ve itiraz başvurularına ilişkin olanlarının Resmi Gazete'de yayımlanma zorunluluğu vardır. 'Diğer kararların hangilerinin Resmî Gazete'de yayımlanacağına Başkanlıkça karar verilir' dolayısıyla 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yerine geçerek ihlale ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra hüküm ve sonuç doğuracağına karar vermesi düşünülemez."

Dilekçede, Şahin Alpay hakkında verilen tutukluluğun devamına ilişkin kararın kaldırılarak, AYM kararı dikkate alınarak tahliye kararı verilmesini talep etti. (İSTANBUL/DHA)

Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın tutukluluğunun devamına karar verildiŞahin Alpay ve Mehmet Altan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Sanem Altan: AYM, AİHM'e başvursunSanem Altan: AYM, AİHM'e başvursun

Bozdağ: AYM yasaların çizdiği sınırı aştıBozdağ: AYM yasaların çizdiği sınırı aştı