Eskişehir'de termik santral protestosu

Eskişehir'de termik santral kurulmak istenmesi protesto edildi: "Adeta bir çevre cinayeti."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu", Tepebaşı ilçesinde termik santral kurulmak istenmesini basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamaya CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çeşitli siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile 500'ü aşkın kişi katıldı.

"Kömürlü termik santral istemiyoruz" yazılı pankart taşınan açıklamada, Çakırözer ile Ataç, Eskişehir'e termik santral kurulmasına herkesin karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu adına hazırlanan basın açıklamasını DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz okudu. Santralin kurulacağı yerin Eskişehir merkezine 32, Tepebaşı ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen Ayaz, "Yerleşim yerlerine oldukça yakın bir bölgede EÜAŞ, kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali kurup işletmeyi planlıyor" dedi.

Santralin yılda 8 milyar kilogramlık karbondioksit salınımı oluşturacağı beliren Günay Ayaz, "Alpu, dünyadaki ekolojik krizi artıracak bir proje. Adeta bir çevre cinayeti. Yaklaşık 450 futbol sahası büyüklüğünde kül depolama sahası ile karşı karşıyayız. Ayrıca bin 500 futbol sahası büyüklüğünde enerji üretim alanı yapılması planlanıyor. Tarım alanlarının yok edilmesini ve insan sağlığının tehlikeye atılmasını istemiyoruz" diye konuştu. (ESKİŞEHİR/DHA)