Bekir Bozdağ: ABD ateşle oynuyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından, ABD'ye tepki gösterdi. Bozdağ, "ABD'nin ilan ettiği adımlar, dostluğa da, müttefikliğe de, model ortaklığa da, stratejik ortaklığa da sığmaz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD’nin ülkenin kuzeyinde Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolünde bulunan bölgeyi koruma amacıyla 30 bin kişilik bir sınır gücü oluşturma girişimine tepki gösterdi. Bozdağ, "ABD'nin sözde terör ordusu kurması, ateşle oynamaktır" dedi.

Bozdağ'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamada "ABD’nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele için Türkiye yerine terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG ile işbirliği ve bunlara binlerce tır silah desteği ve şimdide bu terör örgütlerine “Suriye Sınır Güvenliği Gücü” kılıfı altında sözde terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır. ABD’nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele gerekçesiyle PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG’ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımlar, dostluğa da, müttefikliğe de, model ortaklığa da, stratejik ortaklığa da sığmaz." ifadeleri yer aldı.

Rusya'dan ABD'ye YPG uyarısıRusya'dan ABD'ye YPG uyarısı