Filiz Aker cinayet öncesi 'kadavra' araması yapmış

Savcılık Filiz Aker'in Vatan Şaşmaz'ı öldürmesiyle ilgili dosyayı kapattı. Savcılığın kararında Aker'in cinayetten yaklaşık bir ay önce telefonun arama motorundan yaptığı aramalara yer verildi. Buna göre Aker, “Siyanür”, “Kadavra bağışı nasıl yapılır?”, “Ölü insanın vücudu neden sertleşir”, “Silah askıları nerede satılıyor” gibi aramalar yapmış

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başsavcılık, İstanbul Beşiktaş'taki Conrad The Boshpous Oteli'nin adasında sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra hayatına son veren eski manken Filiz Aker'in cep telefonunda yapılan incelemede elde edilen bulguları açıkladı.

Sunucu Vatan Şaşmaz, 27 Ağustos 2017 günü Beşiktaş’ta bulunan Conrad The Boshpous Oteli'nin odasında eski manken Filiz Aker tarafından öldürülmüştü. Şaşmaz'ı dört kurşunla öldüren Aker’in sonrasında hayatına son verdiği açıklanmıştı.

'SAVCILIK DOSYAYI KAPATTI'

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre yaklaşık 5 aydır devam eden soruşturma bugün tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Filiz Aker’e cinayeti işlemesinde yardım eden ya da Aker’i cinayete azmettiren birinin varlığına dair bulguya rastlanılmadığını açıkladı. Savcılık olayın tek faili olan Aker, hayatına son verdiği için soruşturma yapılamayacağına karar vererek dosyayı kapattı.

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker dosyası kapandıVatan Şaşmaz ve Filiz Aker dosyası kapandı

Takipsizlik kararında Filiz Aker’in telefonunda yapılan incelemede elde edilen bulgulara ilişkin bilgiler yer aldı. Buna göre olaydan yaklaşık 1 ay kadar önce Aker’in telefonun arama motorundan, “Siyanür”, “Organ bağışı hangi hastanelerde yapılıyor”, “Kadavra bağışı nasıl yapılır?”, “Ölünce vücut neden ağırlaşıyor”, “Ölü insanın vücudu neden sertleşir”, “Silah askıları nerede satılıyor” ve “Korse silah kılıfı” aramaları yaptığı ortaya çıktı.

OLAY GÜNÜ BULUŞMAK İÇİN ANLAŞTILAR

Kararda Filiz Aker ve Vatan Şaşmaz’ın olay günü ve öncesine dair konuşma ve mesajlaşma kayıtlarının da olduğu belirtildi. Takipsizlik kararında Aker ve Şaşmaz'ın olay günü otelde buluşmak için anlaştıkları vurgulandı. Arıca Şaşmaz’ın olay günü sık sık Aker’e mesaj atıp yeri hakkında, “Geliyorum”, “Az kaldı” şeklinde mesajlar attığı da belirtildi.

Haberin tamamı

Vatan Şaşmaz'ın görüntülerini yayan kadına gözaltıVatan Şaşmaz'ın görüntülerini yayan kadına gözaltı

Vatan Şaşmaz'ın eşi Yasemin Adalı: Dedikodulara prim vermeyinVatan Şaşmaz'ın eşi Yasemin Adalı: Dedikodulara prim vermeyin

Vatan Şaşmaz cinayetinde yeni iddialarVatan Şaşmaz cinayetinde yeni iddialar