Adnan Oktar'ın programındaki kardeşler yurt dışına kaçırıldı iddiası

Kızlarının Adnan Oktar tarafından alıkonulduğu gerekçesiyle mahkemeden tedbir kararı aldıran Elvan Koçak, bu sabah emniyete gitti. Çocuk Şubesine giden Koçak'a, eski eşi ve çocuklarını yurt dışına gittiği söylendi. Koçak, "Eski eşim Gülperi Koçak'ın kızlarımla birlikte yurt dışına kaçırıldıklarını öğrendim ve yıkıldım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adnan Oktar tarafından alıkonulduğu öne sürülen iki kardeşin, anneleri tarafından yurt dışına kaçırıldığı iddia edildi.

Avusturya'da yaşayan Elvan Koçak, 19 ve 17 yaşındaki kızlarını Adnan Oktar'ın  programında görünce, Türkiye'ye gelerek şikayetçi oldu. Elvan, çocuklarının alıkonulduğunu belirti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen elvan Koçak "Kızlarımın aklını çelmişler. B.'nin ikizi olan oğlum M.'ye de aynı şeyleri yapacaklar. Lütfen daha reşit bile olmayan çocuklarımı bu ne olduğu belirsiz gruptan kurtarın" dedi.

Elvan'ın şikayeti üzerine, dün İstanbul Anadolu 20'nci Aile Mahkemesi, Adnan Oktar ve anne Gülperi Koçak'ın, iki kardeşe 6 ay süreyle yaklaşmamasına karar verdi. Mahkeme, 17 yaşındaki B.K.'nin velayetini geçici olarak baba Koçak'a verdi.

Adnan Oktar hakkında önleyici tedbir kararıAdnan Oktar hakkında önleyici tedbir kararı

EMNİYET: GECE  YURT DIŞINA ÇIKTILAR

Elvan Koçak, bu sabah kızlarını almak için emniyete gitti. Çocuk Şubesine giden Koçak'a, anne Gülperi Koçak'ın kızlarıyla birlikte gece saat 01.30'da yurt dışına çıktıklarını söylendi.

Koçak "Dün akşam çocuklarımın velayetinin bana verildiğini sosyal medyadan öğrendim. Sabah erkenden savcılığa gittim ve İstanbul Anadolu 20'nci Aile Mahkemesi tarafından 6284 sayılı kanuna göre verilen gerekçeli kararı alıp çocuk büroya gittim. Orada bana verilen haberle şok oldum. Zira eski eşim Gülperi Koçak'ın kızlarımla birlikte gece saat 01.30 da yurt dışına kaçırıldıklarını öğrendim ve yıkıldım" şeklinde konuştu.

Kayıp kızlarını Adnan Oktar'ın şovunda bulduKayıp kızlarını Adnan Oktar'ın şovunda buldu

GÜLPERİ KOÇAK: EŞİM BENİ VE ÇOCUKLARINI TEHDİT ETTİ

Elvan Koçak'ın şikayetinin ardından açıklama yapan Gülperi Koçak ise, çocuklarının alıkonulmadığını, kendi istekleriyle yanında kaldıklarını söylemişti.

Eşi eşinin kendisini ve çocuklarını tehdit ettiğini öne süren Gülperi Koçak, şunları söylemişti:

“Eğer kendisine dönmezlerse kızlarımı öldüreceğini sonra da intihar edeceğini defalarca hem bana hem çocuklarıma söyledi, mesajlar yazdı. Kızım Ş. çok korktuğu için babasının kendisine yaklaşmaması için mahkemeden tedbir kararı aldırttı. Aile mahkemesi eski eşimin tehdidi altında olduğumuz için Elvan Koçak’ın bana ve çocuklarıma yaklaşmaması için tedbir kararı almak için yaptığım başvuru kabul edildi ve bir kere daha uzaklaştırma kararı çıktı." (AVUSTURYA/DHA)