HDP Sözcüsü Bilgen'den Afrin tepkisi: Yıkılan köprüleri onarmak on yılları alacak

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Afrin operasyonuna tepki gösterdi. Bilgen, "40 yıldır Irak'ta Kürt toprakları bombalanarak ne çözüldü ki! Şimdi bombalarla yıkılan köprüleri onarmak on yılları alacak ama çok geç olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, Türrkiye'nin Afrin'e yaptığı, 'Zeytin Dalı' adı verilen operasyona tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan, Bilgen, şu mesajları paylaştı:  "Bombaladığıniz sadece komşu toprakları değil, Ortadoğu'da sorunları içeride konuşarak çözme iradesi. 40 yıldır Irak'ta Kürt toprakları bombalanarak ne çözüldü ki! Şimdi bombalarla yıkılan köprüleri onarmak on yılları alacak ama çok geç olacak."

'GARİBAN ÇOUCKLARI ATEŞİN ÖNÜNE SÜRÜLECEK'

"Kürtler Ortadoğu'da barış ve değişim dinamiğidir" ifadesini kullanan bilgen şöyle devam etti:  "Bombalar bu iradeyi kırmaya yetmez ama halklar arasına nefret tohumları ekmeye yeter. Afrin'i bombalamanın adını 'zeytin dalı' koymuşlar. Saddam da Halepçe'de Kuran'dan 'Enfal' ismini kullanmıştı. Sonunda gariban çocukları ateşin önüne sürülecek, sıvasız evlere bayrak asılıp taziye kabul edilecek, çürük raporlarıyla askerden kaçırılanlar değil."

HDP Sözcüsü Bilgen, "Bazıları savaş olmadan yaşayamıyor. Barıştan yana olanlar da bunu durdurmak için bir araya gelip harekete geçebildiği ölçüde insanlığı yaşatıyor. IŞİD, Kürtler ve Türkmenlere saldırıp her gün Kilis'e top atarken meşru müdafaa neden yapmadınız!" dedi. (HABER MERKEZİ)