Kılıçdaroğlu: Operasyona desteğimiz tam

CHP lideri kılıçdaroğlu, TSK'nın Afrin'e başladığı operasyona ilişkin “Kahraman ordumuza güvenimiz tam operasyona da desteğimiz tam" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK'nın başlattığı Afrin operasyonuna tam destek verdiklerini açıkladı.

Bir dizi etkinliğe katılmak için gittiği Almanya'dan rriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Kahraman ordumuza güvenimiz tam operasyona da desteğimiz tam. Bizim için önemli olan sınırlarımızın güvenliği. Hiçbir ülke kendi sınırlarında terör örgütünün yuvalanmasını istemez. Türkiye’nin sınırlarında terör örgütünün konuşlanması hepimizin tepki göstereceği bir olaydır. Türkiye’nin temaslar neticesinde hava sahasını kullanabilmesi çok önemlidir.”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisini aradığını ve harekata ilişkin ayrıntılı bilgi verdiğini de söyledi.

'HİÇ BİR ANNENİN ACI ÇEKMESİNİ İSTEMİYORUZ'

Kılıçdaroğlu Almanya'nın Wuppertal kentinde katıldığı bir etkinlikte  yaptığı konuşmada da Afrin operasyonuna değindi. DHA'nın haberine göre Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Ülkemizin içinde veya dışında yaşanan olaylar, yeni acıları önümüze, gündemimize getirdi.Biz burada konuşurken Afrin'de çarpışan kahraman askerlerimiz var. Hiç bir annenin acı çekmesini istemiyoruz. Bugün Afrin'de çarpışan askerlerimize, sadece ve sadece şimdilik, şu dileklerde bulunabiliriz. Allah onların yardımcısı olsun. Biz hiç bir ülkede terörün olmasını istemeyiz. Hiç bir ülkede acının, kanin göz yaşın olmasını istemiyoruz. komşularımızla huzur içerisinde yasamak isteriz. Komşularımızla birlikte yasamak isteriz. Ayrıca bizim bütün komsu ülkelerle, akraba bağlarımız var, kültürel ilişkilerimiz var."

'YILMAZ GÜNEY'İN DEDİĞİ GİBİ YA KAZANACAĞIZ YA KAZANACAĞIZ'

Kılıçdaroğllu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz kendi ülkemizde kardeşçe yasamak istiyoruz. Kendi ülkemizde barış içinde yasamak istiyoruz. komşularımızla huzur içerisinde yasamak istiyoruz. komşularımızla barış içerisinde yasamak istiyoruz. Barışı, kardeşliği ve huzuru, kendi topraklarımızda da, komsu topraklarda da, egemen kılacağız. Demokrasiyi kendi ülkemizde yaşatacağız, biz barışı kendi ülkemizde destekleyeceğiz. Belgeselde izledik, Yılmaz Güney'in dediği gibi, ya kazanacağız, ya kazanacağız. Bunun başka yolu yok. Emperyal güçlerin, Ortadoğu'dan çekilmesini istiyoruz. Emperyal güçlerin orta doğuyu silahlandırmasına da karşıyız. Orta doğuda akan her kan bizim kanımızdır. Her göz yaşı bizim göz yaşımızdır. Bu gerçeği, hep birlikte haykırmak zorundayız. Barışı kendi bölgemize getirmek zorundayız. Birilerine kardeşi kardeşe, kırdırmamak zorundayız, bunun mücadelesini yapmak zorundayız“