Enis Berberoğlu'nun davası 16 Şubat'a ertelendi

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT TIR'larının görüntülerinin yayımlanmasıyla ilgili yargılandığı dava bugün görüldü. Duruşma, "devletin güvenliğini ilgilendiren bilgi ve belgeler" olduğu gerekçesiyle kapalı yapıldı. Bir sonraki duruşma 16 Şubat'ta görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana ve Hatay'da, Ocak 2014'te durdurulan MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin CHP milletvekili Enis Berberoğlu, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandıkları davaya devam edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. "Devletin güvenliğini ilgilendiren bilgi ve belgeler" olduğu gerekçesi ile izleyiciye kapalı yapılan duruşmada, Erdem Gül ve sanık avukatları duruşmada hazır bulundu.

Enis Berberoğlu'nun avukatları, mahkeme heyetinde değişiklik bulunması gerekçesiyle soruşturmanın genişletilmesine ilişkin taleplerini asıl heyete yapmak istediklerini belirtti. Bu talebi kabul eden heyet, Berberoğlu'nun avukatlarının tahkikat ve usule ilişkin beyanlarını hazırlamaları için gelecek celseye kadar süre verdi. Bir sonraki duruşma 16 Şubat'ta görülecek.

'ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUZ'

CHP milletvekilleri Enis Berberoğlu'na destek vermek için ve gazeteci Uğur Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Sibel Özdemir, Dursun Çiçek, Ali Şeker ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Kırbıyık da katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Kırbıyık, "Enis Berberoğlu arkadaşımız sadece bir haberden dolayı haksız yere tutuklu bulunmaktadır. Biz adaletin tecelli edeceğine ve aramıza en kısa zamanda döneceğine inanıyoruz" dedi.

BERBEROĞLU'NDAN, MUMCU VE OKKAN MESAJI

Enis Berberoğlu'nun avukatı Yiğit Acar, Berberoğlu'nun mesajını aktardı. Acar, şunları söyledi:

"Enis Bey'in bugüne ilişkin bir mesajı var. İkisi de yakın arkadaşı olarak gördüğü biri, Uğur Mumcu'yla birlikte çalışması Cumhuriyet Gazetesi'nde. Hürriyet Gazetesi'nde çalıştığı dönemde de kamu görevlileri içerisinde belkide en fazla temas ettiği kişilerden olan Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümü sebebiyle iki arkadaşının da anısı önünde saygıyla eğildiğini, onların bu ülkenin geleceği için, vatanları için, milletleri için çalıştıklarını bildiğini ve kendisinin de aynı şekilde, aynı yoldan ilerlediğini ve arkadaşlarına karşı her zaman görevini yerine getirmek için her zaman mücadele edeceğini iletmemizi istemiştir."

'BASKILAR, ADALET ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL'

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Türkiye'de yargının olmadığını, adaletin çürüdüğünü, Anayasa Mahkemesi kararının bu adliye tarafından uygulanmadığıyla gördük. Ama biz yine de ısrarla adaletin peşinde olacağız ve burada arkadaşımızla dayanışma içerisinde olacağız" dedi.

Dursun Çiçek ise "Hukuk ve adalet için yollara çıktık. Sonunda hukuku da, adaleti de bulacağız. Ancak bunun temel girdisinin sandıkta iktidar değişimi olduğunu bütün milletimiz görmeli. Çünkü bu iktidarın döneminde mağdurlar değişti, zalim aynı. Hukuk yok, adalet yok. Bu siyasi baskı, yargı üzerindeki baskılar hukuk ve adalet önündeki en büyük engeldir. Bunu aşmak da millete düşüyor" diye konuştu.  (İSTANBUL/DHA)