İstanbul'da aralıklarla kar yağışı etkili oluyor

İstanbul'da sabah saatlerinden kar yağışı aralıklarla etkili olmaya başladı. Kar yağışının akşam saatlerinde daha da etkili olacağı, bu nedenle de trafikte aşırı yoğunluk yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor.

İstanbul'da yer yer kar yağışı görülüyor.Kar yağışı özellikle Anadolu yakasında ve yüksek kesimlerde etkili oluyor. Anadolu yakasında Kartal ve  Sultanbeyli kısa sürede beyaza büründü.

Zaman zaman etkili olan kar yağışı nedeniyle mesai çıkışı yoğun bir trafik yaşanacağı uyarısı yapıldı. Yağışın özellikle akşam saatlerinde Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağı belirtiliyor.

Kocaeli’nin bir çok ilçesinde de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini arttırarak sürüyor. 22.30 sıralarında başlayan kar yağışı ile başta İzmit olmak üzere diğer ilçelerin yüksek kesimleri beyaz örtü ile kaplandı.

Bolu Dağı'nda sabaha karşı başlayan ve aralıklarla yağan kar ile birlikte yol kenarlarındaki yeşil alanlar beyaza büründü. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düştüğü Bolu Dağı'nda kar yer yer zeminde de etkili oldu. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar ile birlikte yoğun sis de etkili oldu. TEM ve D-100 Karayolu'nda sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1'inci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman başta Marmara olmak üzere tüm ülkede havanın soğuduğunu dile getirdi.

(DHA)

Etiketler istanbul kar