MEB: Kabul, bazı devrimleri yapamadık

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, yeni müfredatla ilgili açıklamalarda bulundu. "Şu anda bazı şeylerde devrim yapamadığımızı kabul etmek lazım" diyen Durmuş, müfredatta yüzde 20 ila 60 oranında sadeleştirme yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Alpaslan Durmuş, müfredatla ilgili açıklama yaptı. Durmuş, “Birtakım devrimler o kadar kolay devrimler değil. Şu anda bazı şeylerde devrim yapamadığımızı kabul etmek lazım. Müfredatta yüzde 20-60 arasında sadeleştirme var ama daha köklü, yapısal şeyler için var olandan farklı düşünebilmemiz lazım” dedi.

'EVRİM, BİZİMLE BİRLİKTE DİRİLDİ'

Hürriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, gazetecilerle bir araya geldi.

"Üç konunun sürekli ısıtılıp önüme gelmesinden sıkıldım" diyen Durmuş, "Atatürk, evrim ve cihat. Cihat, dini argümanların kullanılarak, dini bakış açısının sömürülmesinden hareketle insanların yoldan çıkarılması söz konusu. Eğitim aynı zamanda yanlış kavramsallaştırmaları düzeltir. Cihadın müfredata alınma sebebi budur" şeklinde konuştu.

Evrim konusunu üniversiteye bıraktıklarını dile getiren Durmuş, "Atatürk ile ilgili, parmak hesabı yapılması anlamsız. Gazi Mustafa Kemal, Sarı Paşa gibi tabirlerin kullanılmasını da doğru görüyorum. Ancak parmak hesabı yapılacağını bildiğim için arkadaşlarımı özellikle uyardım. Evrim bizimle birlikte yeniden dirildi. Evrimi değil, hayatın başlangıcı ve doğa tarihi bölümünü üniversiteye bıraktık" ifadelerini kullandı.

'VAR OLANDAN FARKLI DÜŞÜNEBİLMEMİZ LAZIM'

Sade bir programa ulaşmak istediklerini söyleyen Durmuş, "Buna ulaşamadık, kısa vadede de ulaşamayız" dedi.

Müfredatta yüzde 20 ila 60 arasında sadeleştirme yapıldığını belirten Durmuş, "Birtakım devrimler o kadar kolay devrimler değil. Şu anda bazı şeylerde devrim yapamadığımızı kabul etmek lazım. Müfredatta yüzde 20-60 arasında sadeleştirme var ama daha köklü, yapısal şeyler için var olandan farklı düşünebilmemiz lazım. Şu anda var olandan farklı düşünebilir durumda değiliz" diye konuştu.

'18 MİLYON ÖĞRENCİ VARKEN, DURUP DÜŞÜNEMİYORSUNUZ'

"Türkiye’de eğitim sistemi değişmedi" diyen Alpaslan Durmuş, şöyle devam etti:

"Bunların hepsi fırça darbeleri aslında. Öznenin yerini değiştiriyorsan sistem değişikliğidir. Eğitim sistemimizin hiçbir tarafında sistemsel değişiklik yapmış değiliz. Türk eğitim sisteminin felsefe sorunu var. Felsefemiz yok. Durup soluklanıp sistem üzerine düşünmemiz lazım. 18 milyon öğrenci, 65 bin eğitim kurumu varken ‘hele durun bir düşünelim’ diyemiyorsunuz."

HABERİN TAMAMI