Burseya Dağı TSK kontrolünde iddiası

Afrin harekatında 9 gündür çatışmaların sürdüğü Burseya Dağı'nın kontrolünün TSK ve ÖSO kontrolüne geçtiği öne sürüldü. TSK söz konusu iddiayı, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir" açıklamasıyla duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrin'in stratejik önemdeki Burseya Dağı gece saatlerinden itibaren yoğun topçu ateşi ve hava bombardımanına tutuldu.

Sabah saatlerinden itibaren yoğun çatışmaların ardından saat 14.30 itibariyle dağın kontrolünün TSK ve ÖSO'ya geçtiği öne sürüldü.

TSK'den yapılan açıklamada da şöyle denildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir. Halen bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetleri sürdürülmektedir."

Bu arada Kilis'in Duruca mahallesinin karşısına düşen Afrin'in ormanlık alanında çatışmalar nedeniyle yangın çıktığı bildirildi.

(DHA)

Etiketler TSK YPG ÖSO burseya