Hrant Dink davası sanıkları suçlamaları reddetti

Hrant Dink suikastıyla ilgili olarak kamu görevlilerinin yargılandığı dava bugün görüldü. Savunma yapan jandarma görevlileri Cevat Eser ve Ünsal Gürel suçlamaları reddetti. Eser, "Hrant Dink cinayetiyle ilgili emniyet tarafından hiçbir şekilde benim karakoluma bilgi, belge gelmedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin ana dava hükümlüleri, eski jandarma ve emniyet görevlileri ile Fetullah Gülen ve eski savcı Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 85 sanıklı davaya devam edildi.

'HİÇBİR ZAMAN İHMAL VE KASTIM OLMADI'

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile dönemin İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile Dink ailesinin avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığı görevlisi Cevat Eser savunma yaptı. FETÖ bağlantısı suçlamasını reddeden Eser, "Dink cinayetinde hiçbir zaman ihmal ve kastım olmadı. Hatta bu olayın aydınlatılması için elimden gelen her şeyi yaptım" dedi.

'HAYAL, BİZİ GÖRÜNCE HEP KAÇARDI'

Eser, Yasin Hayal'in evinde arama yaptıklarını ancak neden arama yaptıklarını şu anda hatırlayamadığını söyledi. Eser, "Yasin Hayal, bizi görünce hep kaçardı. Psikolojik sorunları vardı. Devriye sırasında karşılaşıyorduk. Bir kez evine arama yapmaya gittik. Kız kardeşi bir odayı aratmak istemedi zorla girip aradık. Kız kardeşi de bize aşırı tepki gösterdi. Yasin Hayal de ailesi de psikolojik sorunluydu" diye konuştu.

'EMNİYETTEN BENİM KARAKOLUMA BİLGİ GELMEDİ'

Cevat Eser, çapraz sorgusunda ise "Hrant Dink cinayetiyle ilgili emniyet tarafından hiçbir şekilde benim karakoluma bilgi, belge gelmedi. Siz diyorsunuz ki 'herkes biliyordu.' Pelitli, 40 bin nüfuslu bir yerdir. Yüzlerce devlet memurunun yaşadığı bir yerdir. Yüzlerce devlet memuru duymadıysa benim duymam mümkün değil. Yıllık 2 bin olayın olduğu bir yerden bahsediyorum" dedi.

'İSTİHBARATTA GÖREV YAPMADIM'

Tutuksuz sanıklardan astsubay Ünsal Gürel de suçlamaları kabul etmeyerek, istihbaratta görev yapmadığını söyledi. Cinayet tarihinde Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda asayişten sorumlu olarak görev yaptığını ifade eden Gürel, "FETÖ/PDY ve başka hiçbir örgütün üyesi değilim. Hiçbir zaman açığa alınmadım" dedi.

Duruşma yarına ertelendi. (İSTANBUL/DHA)