Ali Şeker'den naneli şeker

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nın ilk günü genel başkanlık yarışıyla tamamlandı. İkinci gün yapılacak Parti Meclisi seçimi için adaylar oldukça renkli promosyonlarla delegeleri ikna etmeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP'nin 36'ıncı Olağan Kurultayı'nın ilk günü genel başkanlık yarışı ile tamamlandı. Kurultay heyecanı rekor başvuru yapılan Parti Meclisi seçimi ile devam edecek. CHP tarihinin en yüksek adaylık başvurusu yapılan bu seçimde kıyasıya bir yarış bekleniyor.

Parti Meclisi adayları tanıtım için Kurultay'ın ilk gününden itibaren çalışmaya başladı. Aralarında Ali Şeker, Eren Erdem, Şenal Sarıhan, Orhan Sarıbal'ın yer aldığı milletvekilleri delegeleri ikna etmek için naneli şekerden kaleme, ıslak mendilden kartvizite kadar birçok  yöntem kullandı.

ALİ ŞEKER'DEN NANELİ ŞEKER

Parti Meclisi adaylarının birçoğu tanıtım için bastırdıkları afişeri Kurultay salonunun duvarlarına astı. Bununla yetinmeyenler vardı. Kurulan tanıtım masalarında, desteklediği adayın isminin yazdığı önlüğü giyenler broşür dağıttı. Genel başkanlık yarışının yaşandığı ilk günün en ilginç adaylık tanıtımını CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker yaptı. Üzerinde, "Türkiye rahat bir nefes alacak" yazılı nane şekeri delegelere dağıtan milletvekili, şeker kutularının üzerine "Esaretin üzerine cesaretle gidiyoruz" yazdı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in naneli şekerlerine, ‘oldukça acı’ yorumları yapıldı.

ISLAK MENDİLLİ KAMPANYA

Parti Meclisi'ne aday olan Ankaragücü eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın kampanya ürünü ise ıslak mendildi. Salonda üzerinde Yıldırım'ın resmi ve ismi bulunan binlerce ıslak mendil dağıtıldı. Bu kampanya oya ne kadar dönüşür bilinmez ama Kurultay katılımcıları, sıkça kullandıkları bu ürün için "Bu çok başarılı olmuş" yorumları yaptı.

Adayların destekçileri üzerlerinde fotoğrafların olduğu önlükler giydi.

BİROL SAĞLAM'DAN, 'BİR OLMA ZAMANI' SLOGANI

Parti Meclisi adaylarından Birol Sağlam ise ismini slogana dönüştüren broşürü ile ilgi gördü. Sağlam, "Şimdi 'Bir ol'ma Zamanı" sloganıyla oy istedi. Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ise adaylık kampanyasında üzerinde isminin yazılı olduğu bir kalem hediye etmeyi tercih etti.

AKIN'DAN KOLONYA İKRAMI

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın standında ise kolonya  vardı. Üzerinde Akın'ın ismi yazılı olan kolonyalar standı ziyaret edenlere ikram edildi.

Adayların destekçileri üzerlerinde fotoğrafların olduğu önlükler giydi.