15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki eylem sona erdi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde dolandırıldığını söyleyen bir kişi eylem yaptı. Elinde silah olduğu belirtilen eylemci, yaklaşık bir saat sonra gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, Metin Yılmaz isimli kişinin eylem yapması nedeniyle trafik Ankara istikametinde durdu.

DHA'nın haberine göre, köprü üzerine saat 18.50 sıralarında gelen Yılmaz, aracını şeritleri kapatacak şekilde park etti. Yılmaz'ın arabasına astığı pankartta, "Ben Güneydoğu gazisi Metin Yılmaz, beni devlet bu duruma düşürdü. İsteyen Facebook'tan Kanal 7 haberden düştüğüm durumu öğrensin" yazdığı görüldü.

Elinde silah olan Metin Yılmaz havaya ateş açtı. Yaklaşık bir saat süren ikna çalışmalarının ardından Yılmaz, silahını polise verdi ve teslim oldu. Yılmaz'ın gözaltına alınmasının ardından köprü trafiğe açıldı.

Metin Yılmaz, 17 Eylül 2014'te Kanal 7 Haber'e konuşmuştu. Askerliğini Hakkari'de yapan Yılmaz, 1994 yılında PKK ile yaşanan bir çatışmada, 8 kurşunla yaralandı. Yılmaz'a malulen emeklilik ve tazminat verildi. Fakat, Yılmaz tazminat verildiğini 20 yıl sonra asker arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada öğrendiğini söylemişti.

Yılmaz, amcasının oğlunun sahte kimlikle tazminatını aldığı iddia etmişti. Şikayetçi olduğunu söyleyen Yılmaz, amcasının oğlunun tarafından tehdit ettiğini öne sürmüştü. (HABER MERKEZİ)