KHK'yla atıldığını suyla yazdı: Böyle iz bırakmıyor!

İhraç edilen öğretmen Engin Karataş, yaratıcı eylemlere imza atıyor. Karataş, polise delil bırakmamak için suyla “İşimi istiyorum” yazıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Bodrum ilçesinde sınıf öğretmeniyken ihraç edilen Engin Karataş, Bodrum Meydanı'nda yaratıcı eylemler yapıyor. Karataş'ın son eylemi de “İşimi istiyorum” yazısını meydana suyla yazmak oldu.

Bianet'ten Ayça Söylemez'e konuşan Karataş eylemini “delil bırakmamak için” diye açıklıyor; "Polis gelip beni gözaltına alıp gidiyordu. Ben de yazıyı farklı materyallerle yazmaya başladım. Bir gün bir çuval götürdüm. Çuvaldaki delikten buğdaylarla döke döke ‘İşimi istiyorum’ yazdım. Polis delil olarak yerdeki buğdayı toplayamıyor tabii. Ben de toplaması zor olan materyallerle yazıyorum. Buğday, su uçup gidiyor, delil kalmıyor. Bir gün de koli bandıyla yazmıştım… Mesela bir gün de büyük bir kağıda sadece ‘Öf’ yazmıştım. Burada tek başıma olunca da halkla iç içe olduk. İnsanlar yanıma geliyor, destek veriyorlar. Ben burada 13 yıldır çalışıyordum zaten tanıyordu beni insanlar.”

Engin Karataş halen OHAL Komisyonu’ndan yanıt beklediğini de söyle anlattı; “İhraçla açlığa mahkum edildikten sonra Milli Eğitim Baknlığına hem resmi yazıyla hem de BİMER üzerinden işten atılma gerekçemi sordum. İki ayrı yanıt geldi. İkisinde de ‘OHAL döneminde bilgi veremiyoruz’ yazıyordu. Yani, hangi gerekçeyle işten atıldığımı bilmiyorum."

HABERİN TAMAMI