Okula yazı: Nihat Hatipoğlu'na soru sorun!

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara Nihat Hatipoğlu'nun programa telefonla katılarak 'soru sorun' çağrısı yaptı. Genelgenin ATV'den gelen istek üzerine çıkarıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullara yeni bir belge gönderdi. Belgede ATV'de yayınlanan Nihat Hatipoğlu "Sorularınızı Cevaplıyor" adlı programa öğrencilerin telefonla bağlanması istendi. İlçe eğitim müdürlüğü, öğrencilerden dini sorular sormasını da istedi. Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu talebinin ATV'den gelen istek üzerine olduğu iddia edildi.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Ali Rıza Aka imzasıyla ilçedeki okullara gönderilen yazı da şu ifadeler yer aldı; "ATV ekranlarında yayınlanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu "Sorularınızı Cevaplıyor" adlı programda Resmi/Özel okullarla canlı bağlantı kurup öğrencilerin din ve islam üzerine sorularını canlı yayında cevaplama isteği ile ilgili İlgi (a) sayılı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ile ilgi (b) sayılı e-posta ve ilgi (c) sayılı Valilik Oluru ekte gönderilmiştir. Bilgi ve gereğini rica ederim."

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara Nihat Hatipoğlu'nun programa telefonla katılarak 'soru sorun' çağrısı yaptı.