3'üncü havalimanı inşaatında 27 işçi hayatını kaybetti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3'üncü havalimanı inşaatında işçi ölümlerinin gizlendiği iddiasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, inşaatta bugüne kadar 27 işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3'üncü havalimanı inşaatında 400 işçinin ölümünün gizlendiği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, inşaatta yaşanan iş kazaları nedeniyle 27 işçinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3'üncü havalimanı inşaatında yaşanan iş kazalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada "İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi’nin yürüttüğü 3'üncü havalimanı inşaatında, çalışmaların başladığı Mayıs 2015 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre sağlık sorunları ve trafik kazası vakalarının da yer aldığı olaylarda 27 emekçimiz hayatını kaybetmiştir" denildi.

Dün Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Kızmaz'a konuşan bir kamyon şoförü, "Havalimanı yapımında şu ana kadar 400 işçinin öldüğünden bahsediliyor" demişti.

HABER TAMAMI

3'üncü havalimanında işçilerin talepleri kabul edildi3'üncü havalimanında işçilerin talepleri kabul edildi

'3. havalimanında 400 işçinin ölümü gizlendi' iddiası'3. havalimanında 400 işçinin ölümü gizlendi' iddiası