Bakan danışmanından Mor Çatı'ya: Bana da mı gizli?

Sığınakta kalan kadınlarla ilgili bilgi almak isteyen ve aralarında bu bilgiye ulaşmak için nüfuzunu kullananların da olduğu 173 kişiden Mor Çatı’ya, “Bana da mı gizli” baskısı yapıyor. Arayanlar arasından 'bakan danışmanı' da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 2017 yılı boyunca 173 kişinin karısını, kızını ya da sevgilisini Mor Çatı’ya sorduğunu, bazılarının “ Ben onun kocasıyım, bana da mı gizli bilgi?” diye sorduğunu, bazı kişilerin de bulunduğu makamı veya toplumsal statüsünü, nüfuzunu kullanarak kadınların hangi sığınakta olduğunu öğrenmek istediğini açıkladı.

Bu kişiler arasında bir bakan danışmanı da bulunduğu belirtildi. Bu sebeple bir kez daha kadınların gizliliğinin hayati olduğuna dikkat çeken Mor Çatı, “Sığınakların adresleri, iletişim bilgileri, sığınak çalışanlarına ait bilgilerle sığınakta kalan kadın ve beraberindeki çocukların bilgileri gizlidir. Bu bilgilere ulaşılamaz, kadınlar istemeden kadının bilgisi dışarıya aktarılamaz, sığınakta kalan kadınlarla şiddet uygulayan arasında ve/veya başka kişiler arasında kadın istemeden görüştürme yaptırılmaz” dedi.

173 KİŞİ SORDU!

“Kadınlar, canlarını kurtarmak ve şiddetten uzaklaşmak için adresleri gizli yerlere gitseler de ısrarla takip edilmekte, peşleri bırakılmamaktadır” diyerek açıklamasına başlayan Mor Çatı, “2017 yılı boyunca 173 kişi sevgilisinin, karısının, kızının ve/veya tanıdığı bir kadının nerede olduğunu, sığınakta kalıp kalmadığını, hangi kurumda kaldığını Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na sordu” dedi.

SİYASİLERE BU KURALLAR İŞLEMEZ Mİ?

Mor Çatı, dayanışma merkezini arayanlar arasında siyasi partide danışman, başkan olduğunu söyleyerek/iddia ederek hukuksal düzenlemelerin siyasiler açısından işlemeyeceği, boşa çıkacağı ve siyasileri ayrıcalıklı bir konumda olduklarını söyleyerek kadınlarla ilgili bilgilere erişebileceklerini düşünenlerinde olduğuna dikkat çekti: Örneğin bir partinin ilçe teşkilatı başkanı olduğunu söyleyen biri, kadının bir sığınağa gittiğini polisten öğrendiklerini ancak hangi sığınakta olduğunu bilmediklerini, bunu öğrenmek istediklerini sordu. Benzer şekilde bir bakanın danışmanı olduğunu söyleyen birisi de bu bilgiyi kullanarak kadın hakkında bilgi almak istemiştir. (Kaynak: Ekmek ve Gül)

HABERİN TAMAMI