Bağımsız Hayvan Hakları Aktivistleri: Hayvanlar mal veya köle değildir

Bağımsız Hayvan Hakları Aktivistleri, 27 bin ineğin kötü koşullarda Brezilya’dan Türkiye’ye getirilmesini protesto etti. Brezilya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde yapılan açıklamada, sağlıksız koşullar nedeniyle ineklerinin bir kısmının öldüğü belirtildi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bağımsız Hayvan Hakları Aktivistleri adlı grup, Brezilya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde yaptığı basın açıklamasında, “Brezilya’dan Türkiye’ye yola çıkan NADA isimli gemide 27 bin inek, dışkıları içinde taşınıyor. Bizler bugün bu ineklerin sesine ses olmak için buradayız” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İneklere limanda bekletildikleri sürece daha fazla dışkılamaması için su ve yem verilmemiştir. Kıtalar arası bu yolculukta sağlıksız bir ortamda bulunan ineklerin bir kısmı yolda ölmektedir. Ölüm gemisi Brezilya’dan yola çıkmadan önce limandan yayılan ağır dışkı kokusu nedeniyle ve hayvan hakları aktivistlerinin çabaları sayesinde gemide kontroller yapılmıştır. Mahkeme geminin yola çıkmaya uygun olmadığına karar vermiştir. Brezilya’da satışı gerçekleştirilen Minerva Foods şirketi çevreyi kirletmekten, uygunsuz şartlarda hayvanları taşımaktan defalarca para cezası almıştır. Bilim insanlarının verdiği raporlara rağmen çeşitli politik ve ekonomik baskılarla mahkeme kararı bir günde değiştirilmiştir."

Geminin Mersin Limanı’na 21 Şubat’ta yanaşacağını belirten grup, hayvan ticaretini gerçekleştiren şirketlerle Brezilya ve Türkiye hükümetlerine, “Hayvan ticaretini derhal durdurun. Hayvanlar mal köle veya makine değildir” diye seslendi.

Eylem, Ankara, İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı olarak yapıldı. (DUVAR)