IŞİD'in 5 numaralı ismi İsmail el-Ithawy, Türkiye'de yakalandı iddiası

IŞİD lideri Bağdadi'ye en yakın isimlerden olan İsmail el-Ithawy'nin Türkiye'de yakalandığı öne sürüldü. El-Ithawy'nin, Iraklı yetkililere teslim edildiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası arananlar listesinde yer alan ve IŞİD'in 5 numaralı ismi olduğu belirtilen İsmail el-Ithawy'nin Türkiye’de yakalandığı iddia edildi. Irak’ta IŞİD'e karşı başlatılan operasyonun ardından yasa dışı yollardan Türkiye’ye kaçtığı belirlenen el-Ithawy, Türk-Irak istihbaratının ortak çalışmasıyla takibe alındı. Türkiye’ye geçtikten sonra kaldığı eve düzenlenen operasyonda gözaltına alınan el-Ithawy, 14 Şubat’ta Irak’a iade edildi.

El-Ithawy’in 8 Şubat’ta Türkiye’de yakalandığı ve 6 gün sorgulandığı belirtiliyor. IŞİD lideri Bağdadi’ye en yakın isimlerden olduğu belirtilen el-Ithawy’in, örgütün Irak din şurası liderliğini yaptığı, infaz ve idam fetvaları verdiği kaydediliyor.

ABD tarafından ödül konarak arananlar listesine alınan İsmail el-Ithawy’in Irak’ta CIA ekiplerince de sorgulandığı ve Irak’taki sorgusunun ardından ABD’ye verilebileceği de iddialar arasında. (HABER MERKEZİ)