Çavuşoğlu: Rejim güçleri Afrin'e girmedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin merkezine Suriye yönetimine bağlı güçlerin girmediğini açıkladı. Çavuşoğlu, "Afrin'in merkezine girilecek mi?" sorusuna ise tepki gösterdi: Bunu ilk kez mi duyuyorsunuz!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye yönetimine bağlı güçlerin Afrin'e girdikleri yönünde bir bilgi olmadığını söyledi. 24 TV yayınında açıklamalar yaparaki, "YPG'ye destek için gelirlerse bizi durduramazlar" diyen Çavuşoğlu, "YPG sürekli çağırıyor ancak ayrıntılarını bizim bilmediğimiz bir pazarlık sürüyor" dedi.

Çavuşoğlu, Rusya'nın, Afrin operasyonunun 'ABD'nin bölgede yaptıkları yüzünden olduğunu' bildiğini, İran'ın ise "Oraları rejime ait topraklar ancak YPG'nin de olmaması lazım" dediğini belirtti. Dışişleri Bakanı, "Biz de onlara neden orada bulunduğumuzu anlattık" derken Afrin'e girecek güçlerin gireceği iddiasını ise, "İstihbaratımıza sormak lazım, öyle bir bilgimiz yok. Ancak bizim için Şii milis bu milis o milis fark etmez. Kim olursa olsun YPG'nin yanında durduğu sürece bizi durduramaz. Buradan YPG temizlenene kadar durmayız" dedi.

Kanalın Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in, "Afrin'in merkezine girilecek mi?" sorusuna ise Çavuşoğlu şaşırarak, "Bunu ilk kez mi duyuyorsunuz. En çok teröristin olduğu yer orası" diye yanıtladı. (HABER MERKEZİ)