Yunan basını: 17 kişi sığınma istedi

Yunanistan'da Koyun adasına çıkan 17 Türkiye vatandaşı iltica talebinde bulundu. İltica etmek isteyen grubun kamu görevlisi olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da Sakız adasının hemen yanındaki Koyun adasına çıkan 17 Türk vatandaşı iltica talebinde bulundu.

Kathimerini gazetesinin haberine göre  6 çocuk, 7 erkek ve 4 kadından oluşan grubun içinde öğretmenler de bulunuyor. Yunan medyasındaki diğer haberlerde ise iltica başvurusu yapan topluluğun içinde yargıçların da yer aldığı belirtiliyor.

Sahil güvenlik yetkilileri iltica etmek isteyen Türkiye vatandaşlarının siyasi sığınma isteyip istemediği hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor. Grubun sahil güvenlik görevlilerine devlet memuru ve yargı görevlileri olduklarını ve "Türkiye'de işkence görmekten korktuklarını" söyledikleri belirtildi. Başvuru sahipleri birkaç gün içinde Atina'ya nakledilecek.

15 Temmuz darbe girişiminden beri birkaç yüz kamu görevlisinin Yunanistan'a kaçtığı tahmin ediliyor. Kathimerini'ye göre darbe girişiminin ardından 1800'den fazla Türkiye vatandaşı Yunanistan'dan iltica talebinde bulundu. Bunların arasında bulunan ve darbeye katıldığı belirtilen 8 askerin Türkiye'ye iade edilmemesi Atina-Ankara arasındaki ilişkileri germişti. (Dış Haberler)