Gözaltındaki Halkevleri üyeleri için İçişleri Bakanlığı'na başvuru

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 22 Şubat'tan bu yana gözaltında tutulan Halkevleri üyelerinin serbest bırakılması için üyeler ve avukatlar İçişleri Bakanlığı'na faks çekti. Üyelerin ifadeleri alınmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi 22 Şubat'tan bu yana gözaltında. Gözaltındakilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri bugün itibariyle alınmaya başlandı. Gözaltında açlık grevine başlayan Halkevleri üyelerinin yarın mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

Gözaltındaki üyeler için çok sayıda Halkevleri üyesi ve avukatlar bir araya gelerek İçişleri Bakanlığı'na faks çekti. Gözaltındakilerin kötü muameleye maruz kaldıklarını ve şeker ihtiyaçlarının karşılanmadığı belirtilen dilekçede 11 kişinin serbest bırakılması talep edildi.

Halkevleri üyeleri için İçişleri Bakanlığı'na çekilen faksın tamamı şu şekilde; "Aralarında Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş'ın da bulunduğu Halkevleri üyesi 11 kişi sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 22 Şubat 2018 tarihli Perşembe gününden bu yana gözaltında tutulmaktadır. Gözaltında kötü muameleye maruz kaldıkları ve kendilerine şeker dahi verilmediğini basından ve gözaltında bulunan Halkevleri üyelerinin avukatlarından öğrenmiş bulunmaktayız. Öncelikle insani olmayan ve kötü muamele kapsamında değerlendirilebilecek şeker verilmemesi uygulamasına son verilmesini ve devamla gözaltı işleminin sona erdirilerek gözaltında tutulan 11 kişinin serbest bırakılmasını talep ediyorum."  (DUVAR)

Etiketler gözaltı üye Halkevi