Gözaltında ölen öğretmene göreve iade kararı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan ve 13 gün kaldığı gözaltında yaşamını yitiren öğretmen Gökhan Açıkkollu 1.5 yıllık soruşturmanın ardından göreve iade edildi. Açıkkollu, 15 Temmuz sonrası İstanbul'da oluşturulan 'hainler mezarlığı'na defnedilmek istenmiş, Diyanet cenaze namazını kıldırmamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sonrası 23 Temmuz'da gözaltına alınan ve işkence sonucu yaşamını yaşamını yitirdiği belirtilen öğretmen Gökhan Açıkkollu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Açıkkollu, yaşamını yitirdikten 1,5 yıl sonra görevine iade edildi!..

Euronews'de yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlğı'nın göreve iade kararı, okul müdürü tarafından Açıkkollu'nun eşine tebliğ edildi.

Gökhan öğretmenin 13 gözaltında tutulduğu İstanbul Ümraniye Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde defalarca darp edildiği öne sürülmüş, bu nedenle iki kez hastaneye kaldırılmıştı. Şeker ve panik atak hastası olan Açıkkollu koma halinde kaldırıldığı hastaneden yeniden emniyete götürülmüştü. İzin çıkmadığı gerekçesiyle ilaçlarını almasına da izin verilmeyen Açıkkollu geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

Açıkkollu, yaşamını yitirdikten sonra zorla İstanbul'da oluşturulan 'hainler mezarlığı'na defnedilmek istenmişti. İmamlar da cenaze namazını kılmamıştı.