İnsan Hakları Anıtı önünde Almanca eylem

KHK ile ihraç edildikten sonra Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Veli Saçılık, bu kez Almanca pankartlarla işini geri istedi. Saçılık, "Almanca anlayacaklarsa Almanca işimizi geri istiyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerini sürdürüyor. Sosyolog Veli Saçılık ve öğretmen Engin Karataş bu kez Almanca seslendi.

‘ARKAMIZDA MERKEL YOK’

Veli Saçılık, Bodrum’da yaptığı eylemlerle işine geri dönmek isteyen Engin Karataş ile birlikte İnsan Hakları Anıtı önüne geldi. "İnsan Hakları Anıtı on aydır esaret altı" diyen Saçılık, "Bir buçuk senedir burada işimizi geri istiyoruz. Türkçe söyledik anlamadılar. Arkamızda Merkel yok. O yüzden Almanca yazdık Almanca anlayacaklarsa Almanca işimizi geri istiyoruz” dedi.

Polisin anıt önünden uzaklaştırdığı Saçılık, “Arkamızda savaş tekelleri yok, silah tüccarları yok sadece ve sadece işimizi istiyoruz. Defalarca söyledik İnsan Hakları Anıtı'na özgürlük, işimizi geri verin dedik" sözleriyle eylemine devam etti. (DUVAR)