Atina, Türkiye'de tutuklu askerlerini BM'ye taşıdı: Arabuluculuk yapın!

Atina, Türkiye'de tutuklanan iki askerinin durumunu AB ve NATO'nun ardından BM'ye de taşıdı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, BM'den arabuluculuk talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan, Edirne sınırını kötü hava koşulları nedeniyle yanlışlıkla geçtiklerini savunan ve Türkiye tarafından casusluk suçlamasıyla tutuklanan iki askeri için AB ve NATO'nun ardından Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de girişim başlattı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i telefonla aradı.

Yunan gazetesi Kathimerini, Çipras'ın BM Genel Sekreteri'ni tutuklu iki Yunan asker konusunda bilgilendirdiği ve bu konuda yardım istediğini yazdı. Buna göre Çipras BM'den arabuluculuk talep etti.

Atina 'tutuklu askerler' sorununu NATO ve AB'ye taşıdıAtina 'tutuklu askerler' sorununu NATO ve AB'ye taşıdı

NE OLMUŞTU?

Yunanistan, konuyu AB'ye de taşımıştı. AB Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel’e giden Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, tutuklu askerler konusunu NATO’lu mevkidaşları ile görüşmüş ve "Normal şartlarda birkaç saat içerisinde çözülmesi gereken bir meseleyi Ankara bilerek ve isteyerek uzatıyor” iddiasında bulunmuştu. Kammenos, NATO üyelerinden Ankara’ya baskı yapmalarını da talep etmişti.

Yunanistan'da iktidardaki SYRIZA'nın Avrupa Parlementosu’ndaki temsilcisi ve Parlemento Başkan Yardımcısı Dimitris Papadimoulis de, AB Dışişleri ve Savunma Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’den inisiyatif almasını talep ederek, AB’nin atacağı adımları sormuştu. Mogherini ise sorunun hızlı ve olumlu bir biçimde çözümlenmesi için çalışacağı yanıtını vermişti. (Dış Haberler)