Başsavcılık: Gökhan Açıkkollu'ya işkence iddiası, örgütsel propaganda amaçlı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, öğretmen Gökhan Açıkkollu'nun işkence sonucu öldüğü iddiası üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Gökhan Açıkkollu isimli kişinin 'işkence sebebi ile öldüğüne' ilişkin tüm iddialar örgütsel propaganda amaçlı olup gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, öğretmen Gökhan Açıkkollu'nun gözaltında ilaçlarının verilmediği ve işkence ile öldürüldüğü iddiası üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, Açıkkollu'nun ilaçlarını verildiği belirtildi. ve işkence iddiasının "örgütsel propaganda" olduğu savunuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bugün grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Gökhan Açıkkollu, bir öğretmen, 15 Temmuz'dan sonra gözaltına alınıyor. Gözaltı sırasında hayatını kaybediyor. Gözaltındayken ilaçlarının verilmediği bize gelen bilgiler yönündeydi. Şimdi bu vatandaşın işkence sonucu öldüğü ortaya çıktı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı açıklama yaptı. Açıkkollu'nun, FETÖ soruşturmasında verilen ifadeler doğrultusunda 27 Temmuz 2016'da gözaltına alındığı aktarıldı.

'İLAÇLARI TEMİN EDİLDİ'

Şeker hastası olan Açıkkollu'nun ilaçlarının verildiği belirtilen açıklamada, "Gözaltı sürecinde beyan ettiği şeker hastalığı sebebi ile ilaçları temin edilmiş ve kullanması sağlanmıştır. Gerek şüpheli Gökhan Açıkkollu gerekse diğer şüpheliler hakkında tahkikat işlemleri devam etmekte iken 28.072016 tarihinde tekrar rahatsızlanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etmiştir" denildi.

'DOSYA, YÜKSEK SAĞLIK ŞURASI'NA GÖNDERİLDİ'

Gökhan Açıkkollu'nun ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gökhan Açıkkollu'nun ölümü olayına ilişkin ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında ayrıca 'kişideki şeker hastalığı ile kalp krizi arasında illiyet bağı olup olmadığına' dair rapor tanzim edilmesi için soruşturma dosyası Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilmiş olup görüş istenmiştir.

Gökhan Açıkkollu isimli kişinin 'işkence sebebi ile öldüğüne' ilişkin tüm iddialar örgütsel propaganda amaçlı olup gerçeği yansıtmamaktadır." (İSTANBUL/DHA)