Hasta mahkum: IŞİD'lilerin saldırısına uğradık

Kanser hastası olan mahkum Cengiz Sinan Halis Çelik, IŞİD tutuklularının saldırısına uğradıklarını söyledi. Çelik'İn avukatı Mesut Oruk, darp raporu aldıklarını ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silivri Cezaevi'nde bulunan Cengiz Sinan Halis Çelik'in, kampüs hastanesinde IŞİD davasından tutuklu olanlar ve askerler tarafından darp edildiğini iddia edildi. Çelik'in avukatı Mesut Oruk, kamera görüntülerinin temin edilmesinden sonra suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde kalan hasta mahkum Cengiz Sinan Halis Çelik, epilepsi ve mesane kanseri hastası. Çelik ve birlikte kaldığı Süleyman Altun hastaneye sevk edildi. Çelik ve Altun, kampüs hastanede IŞİD davasından tutukluların da bulunduğu hücreye konuldu ve burada şiddete maruz kaldıkları öne sürüldü.

'SORUNLAR GÜN GEÇTİKÇE AĞIRLAŞIYOR'

Cengiz Sinan Halis Çelik, Adalet Bakanlığı’na gönderdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

"Son dönemlerde artarak devam eden ciddi can güvenliği ihlalleriyle karşı karşıya bırakılmaktayız. Hastane, mahkeme sevklerinde cezaevi dış güvenliğinden sorumlu jandarma güçleri tarafından fiili işkence tutumlarına maruz bırakılmaktayız. Gün geçtikçe ağırlaşan bu sorunlar, Kasım 2017 tarihinden beri devamlılık arz etmektedir.”

'Olur da bayılırsam, kameradan görüp müdahale etsinler''Olur da bayılırsam, kameradan görüp müdahale etsinler'

'ASKERLERCE DARP EDİLDİK'

Çelik, hastaneye götürülenlerin IŞİD ya da adli tutuklularla aynı hücreye konulmalarının kasıtlı bir uygulama olduğunu belirtti. IŞİD tutuklularının saldırısına uğradıklarını, sonrasında askerler tarafından darp edildiklerini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"DAİŞ’lilerin tehdit ve hakaretine maruz bırakıldık. Hakaret ve taciz eşliğinde saldırıya uğradık. Görevli askeri personelleri uyarmamız ve güvenliğimizin riske atıldığını, farklı hücrelere götürülme isteğimiz akabinde başta ilgili uzman çavuş olmak üzere askerlerce de darp edildik. Yerlere atılarak tekmelerle, yumruklarla ağır saldırılar ile karşı karşıya kaldık. Süleyman Altun arkadaşımın kafası, yüzü birçok asker tarafından tekmeli saldırıları sonucu yaralanmıştır.”

AVUKAT ORUK: FİZİKEN SALDIRMA İMKANLARI YOK

Darp raporu aldıklarını aktaran Cengiz Sinan Halis Çelik'in avukatı Mesut Oruk, müvekkilinin daha önce de aynı askerler tarafından darp edildiğini söyledi.

Çelik’in yürüyemez halde olduğunu, Süleyman Altun’un ise koltuk değnekleri kullandığını belirten Oruk, “Onların fiziken saldırma imkanları yok. Karşı taraf onlara saldırıyor ve bunun üzerine sanki onlar saldırı yapmış gibi tutanak tutuluyor. Cezaevi idaresi sanki müvekkilim saldırmış gibi kendisinden savunma istemiş. 'Niye rahat durmadın' diye disiplin cezası verilmiş. Zaten cezaevi dışındaki bir alan iç soruşturmaya konu olamaz” dedi.