Bakanı Kaya: Sezaryen oranını düşürmekte kararlıyız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sezaryen oranının yüzde 52 olduğunu söyledi. Kaya, "Ülkemizin dinamik nüfus yapısını tehlike altına sokan yüksek sezaryen oranlarını düşürmekte kararlıyız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde toplu açılış törenine katıldı.

Açılışın ardından konuşan Bakan Kaya, 2023 yılına kadar okuma yazma bilmeyen kadın kalmamasını hedeflediklerini söyledi. Kaya, "Biz istiyoruz ki her bir kız çocuğumuz en iyi şekilde eğitimini alıp hayata güçlü bir şekilde hazırlansın, daha sonra evliliğini yapsın" dedi.

'ERKEN YAŞTA VE ZORLA EVLİLİKLERE KARŞI ÇALIŞMALAR SÜRECEK'

"Erken yaşta ve zorla evlilikleri sıfırlama noktasında azimle, kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyen Kaya, sağlık alanında da politikalar geliştireceklerini belirtti.

Kaya, "Sağlıkta kadınlarımızın hayatına yıllar katacak, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştirecek politikaları ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla beraber artırmaya devam edeceğiz. Özellikle bugün kadın sağlığını, ülkemizin dinamik nüfus yapısını tehlike altına sokan yüksek sezaryen oranlarını düşürmekte kararlıyız. Eylem planında bu başlık da yer alıyor. Bugün Türkiye'de yüzde 52 oranında sezaryen doğum yapıyor kadınlarımız. Bu oranları da dünya ortalamalarının altına çekmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

'KADININ İŞ GÜCÜNE KATILIMI ORANINDA HEDEFİMİZ YÜZDE 41'

İstihdamın içerisindeki kadın sayısını da artırmayı amaçladıklarını dile getiren Kaya, "Yaptığımız çalışmalarla iş gücüne katılım oranını yüzde 33,8'e çıkarmayı başardık. Hedefimiz 2023 yılında yüzde 41'i yakalamak" dedi. (İSTANBUL/DHA)