Ankara Katliamının 29. ayında anma töreni yapıldı

10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitirenler, katliamın 29. ayında Ankara Garı önünde anıldı. Anmada 10 Ekim Derneği'nin kapatılması protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 29. ayında hayatını kaybedenler anıldı. Her ayın 10’unda olduğu gibi Ankara Garı önünde bir araya gelinerek, hayatını kaybedenler için karanfil bırakıldı. Açıklamayı mahkeme kararıyla kapatılan 10 Ekim Derneği yöneticisi İhsan Seylan yaptı.

'30'DAN FAZLA YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR'

Seylan, acıların hala taze olduğunu belirterek, 103 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda halen 30’dan fazla yaralının tedavilerinin devam ettiğini, 8 kişinin de ömür boyu engelli kaldığını söyledi. Seylan, katliam sonrası mitinge katılanlardan bazılarının KHK’lerle ihraç edildiği, gözaltına alındığı ve tutuklandığına dikkat çekerek, yıldönümlerinde anmaların engellendiğini söyledi. Halen hiçbir kamu görevlisine dava açılmadığını belirten Seylan, 10 Ekim Derneğinin mahkeme kararıyla kapatılmasının da bir son olmadığını, yan yana gelişleri daha fazla çoğaltacaklarını kaydetti.

4-5 Nisan’da gerçekleşecek  8. duruşmaya çağrıda bulunan Seylan, “Davamızın peşini bırakmayacağız. Bu davada verilecek adalet ya da adaletsizlik ülkenin hangi yöne savrulacağının göstergesi olacaktır. Sadece tetikçilerin değil, kamusal sorumluluğu yerine getirmeyen kamu görevlileri de dahil olmak üzere tüm sorumluların hesap vermesini istiyoruz” dedi. Aylardır aynı talepleri yinelemelerine rağmen hiçbir ilerleme yaşanmadığını belirten Seylan, katliamın gerçekleştiği yerin isminde mutlaka ‘Barış’ olmasını, mitingin anlamına uygun olarak bir anıt yapılmasını talep etti.

'KİMSE UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLENMESİN'

Anmaya katılan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, 29 aydır sokaklarda adalet arayışını ısrarla sürdürdüklerini belirtti. Adalet yerini buluncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Bozgeyik, “Dünyayı yönetenler, kandan sömürüden beslenenler hala savaş politikalarına devam ediyor, anaların gözyaşlarının dinmesine izin vermiyor. 29 aydır adalet yok. Bu katliamın sorumlularını açığa çıkarmayanlara karşı öfkemiz her geçen gün artarak devam ediyor. Acılarımızı yan yana gelerek, paylaşarak azaltmaya devam edeceğiz. Derneğimizin kapatılması kimseyi umutsuzluğa sürüklemesin. Farklı yol ve yönetmelerle devam ettireceğiz” dedi. hayatını kaybedenler için karanfil  bırakılmasının ardından anma sona erdi.